“Nadal no acaba fins que no ha passat Sant Antoni”. Aquesta és una de les màximes del meu poble, Manacor. I de fet, a moltes cases no se treu la decoració nadalenca fins que Sant Antoni i els dimonis ballen el darrer ball.
Aquí teniu la recepta!
Ingredients:
– 250 gr de saïm
– 250 gr de sucre
– 1/2 tasseta de suc de taronja
– 1/2 tasseta d’oli
– 1/4 tasseta d’anís (jo he posat Marie Brizard)
– 1/4 tasseta d’herbes dolces (casolanes)
– 3 vermells d’ou
– farina, la que la pasta es begui (aprox. 1 kg)
Pas a pas:
1- Heu de mesclar tots els ingredients excepte la farina fins que tengueu una pasta més o manco homogènia.
2- Començau a afegir farina a poc a poc. Anau mesclant tota la pasta fins a formar una massa que es pugui manejar fàcilment. No arribareu a afegir el quilo sencer.
3- Quan tengueu la pasta ben pastada, anau agafant bolles i anau-les aplanant amb una aprimadora sobre la taula una mica enfarinada.
4- Amb els motlles anau tallant les formes i col·locau-les sobre la palangana del forn. Jo he posat planxes de silicona per no embrutar les palanganes i per anar avançant feina mentre unes estan dins el forn.
5- Jo he posat el forn a 160º-165º, uns 10-12 minuts. Això depèn de cada forn. Anau vigilant perquè quan els senyorets estan una mica daurats pels costats ja és hora de treure’ls del forn.
I a gaudir de les festes, de les torrades, dels dimonis i Sant Antoni, de les beneïdes… i dels senyorets!!! Visca Sant Antoni!!!
4 Comentaris
On puc comprar aquests motlles de sant antoni, dimonis, etc?
Hola Cati! Jo els vaig comprar al Patronat de Sant Antoni de Manacor. Aquests dies abans de la festa tenen obert a l’Escola de l’Església dels Dolors de Manacor. Però ni tenen obert cada dia ni totes les hores. Mira la seva web o el seu facebook i et podràs informar millor. Gràcies per passar-te pel blog!
Holaa! Saps algun altre lloc on es puguin compran? Esque el Patronat ja no està obert no?? Gràciies!
Hola Marina! No ho sé, però miraré de veure si algú ho sap! ?