Receptes dolces

SENYORETS DE SANT ANTONI!

“Nadal no acaba fins que no ha passat Sant Antoni”. Aquesta és una de les màximes del meu poble, Manacor. I de fet, a moltes cases no se treu la decoració nadalenca fins que Sant Antoni i els dimonis ballen el darrer ball.

Des de fa uns anys, el Patronat de Sant Antoni té molt de merchadising de la festa i una de les coses que m’agraden més a mi són el motlles de senyoret (o de crespell, com els diuen a altres llocs de Mallorca). Els senyorets no es fan tradicionalment fins Sant Blai (són típics de Pasqua), però són un dolç que és molt bo de fer i de transportar durant el vespre abans de Sant Antoni, que és quan la gent surt a torrar les llonganisses, botifarrons i demés parts del porc en els foguerons que es fan per mig del poble.

Aquí teniu la recepta!

Ingredients:

– 250 gr de saïm
– 250 gr de sucre
– 1/2 tasseta de suc de taronja
– 1/2 tasseta d’oli
– 1/4 tasseta d’anís (jo he posat Marie Brizard)
– 1/4 tasseta d’herbes dolces (casolanes)
– 3 vermells d’ou
– farina, la que la pasta es begui (aprox. 1 kg)

Pas a pas:

1- Heu de mesclar tots els ingredients excepte la farina fins que tengueu una pasta més o manco homogènia.

2- Començau a afegir farina a poc a poc. Anau mesclant tota la pasta fins a formar una massa que es pugui manejar fàcilment. No arribareu a afegir el quilo sencer.

3- Quan tengueu la pasta ben pastada, anau agafant bolles i anau-les aplanant amb una aprimadora sobre la taula una mica enfarinada.

4- Amb els motlles anau tallant les formes i col·locau-les sobre la palangana del forn. Jo he posat planxes de silicona per no embrutar les palanganes i per anar avançant feina mentre unes estan dins el forn.

5- Jo he posat el forn a 160º-165º, uns 10-12 minuts. Això depèn de cada forn. Anau vigilant perquè quan els senyorets estan una mica daurats pels costats ja és hora de treure’ls del forn.

I a gaudir de les festes, de les torrades, dels dimonis i Sant Antoni, de les beneïdes… i dels senyorets!!! Visca Sant Antoni!!!

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

4 Comentaris

  • Respondre Cati 7 de gener de 2016 a 22:23

    On puc comprar aquests motlles de sant antoni, dimonis, etc?

    • Respondre decolorsisucre 7 de gener de 2016 a 22:26

      Hola Cati! Jo els vaig comprar al Patronat de Sant Antoni de Manacor. Aquests dies abans de la festa tenen obert a l’Escola de l’Església dels Dolors de Manacor. Però ni tenen obert cada dia ni totes les hores. Mira la seva web o el seu facebook i et podràs informar millor. Gràcies per passar-te pel blog!

  • Respondre Marina 16 de febrer de 2017 a 12:27

    Holaa! Saps algun altre lloc on es puguin compran? Esque el Patronat ja no està obert no?? Gràciies!

    • Respondre decolorsisucre 16 de febrer de 2017 a 13:20

      Hola Marina! No ho sé, però miraré de veure si algú ho sap! ?

    Respon a Cati Cancel·lar resposta

    Translate »