“Nadal no acaba fins que no ha passat Sant Antoni”. Aquesta és una de les màximes del meu poble, Manacor. I de fet, a moltes cases no se treu la decoració nadalenca fins que Sant Antoni i els dimonis ballen el darrer ball.
Aquí teniu la recepta!
Ingredients:
– 250 gr de saïm
– 250 gr de sucre
– 1/2 tasseta de suc de taronja
– 1/2 tasseta d’oli
– 1/4 tasseta d’anís (jo he posat Marie Brizard)
– 1/4 tasseta d’herbes dolces (casolanes)
– 3 vermells d’ou
– farina, la que la pasta es begui (aprox. 1 kg)
Pas a pas:
1- Heu de mesclar tots els ingredients excepte la farina fins que tengueu una pasta més o manco homogènia.
2- Començau a afegir farina a poc a poc. Anau mesclant tota la pasta fins a formar una massa que es pugui manejar fàcilment. No arribareu a afegir el quilo sencer.
3- Quan tengueu la pasta ben pastada, anau agafant bolles i anau-les aplanant amb una aprimadora sobre la taula una mica enfarinada.
4- Amb els motlles anau tallant les formes i col·locau-les sobre la palangana del forn. Jo he posat planxes de silicona per no embrutar les palanganes i per anar avançant feina mentre unes estan dins el forn.
5- Jo he posat el forn a 160º-165º, uns 10-12 minuts. Això depèn de cada forn. Anau vigilant perquè quan els senyorets estan una mica daurats pels costats ja és hora de treure’ls del forn.
I a gaudir de les festes, de les torrades, dels dimonis i Sant Antoni, de les beneïdes… i dels senyorets!!! Visca Sant Antoni!!!
Respon a Cati Cancel·la les respostes