Receptes dolces

TIRAMISÚ DE TORRÓ

Estau farts de menjar? Queden encara restes de coses dins la gelera i el rebost? És difícil desfer-se del Nadal i el Cap d’Any, solen quedar neules aperduades per dins del rebost durant mesos, fins que les redescobreixes i veus que ja estan molles i no són comestibles.

D’entre totes les receptes que tenc guardades per-si-un-dia-tenc-temps-de-fer-les aquesta feia temps que me feia moltes goles. De fet, vaig recordar que la tenia perquè de sobte a l’estiu, fent dissabte en el rebost vàrem descobrir una barra de torró del fluix que no havia de caducar fins el 2020. Senyals que t’envia el destí.

Us puc dir que ha estat tot un èxit. Són unes postres cremoses, no massa pesades i vistoses. Com podeu veure a les fotos vaig presentar el tiramisú dins de copes petites (la cullereta que veis a la imatge és una cullereta de postres) i en varen sortir 11. Són d’una mida ideal, ni massa molt ni massa poc.

Ingredients:

  • 250 g de mascarpone
  • 250 g de nata per muntar
  • 2 vermells d’ou
  • 30 g de sucre
  • 150 g de torró de Xixona
  • Pa de pessic casolà, tallat prim i en cercles
  • 50 g d’aigua
  • 50 g de sucre
  • 1 raig d’Amaretto
  • Torró d’Alacant, “pets de monja” i perletes per decorar (opcional)

Passa a passa:

1- Primer de tot prepararem la nata, ja que ha de reposar un vespre sencer. Posarem la nata amb el sucre dins un perol al foc fins que comenci a bullir. El retiram del foc i sense deixar de remoure afegim els 2 vermells d’ou. Tot això ho deixam ben tapat amb paper film a pell* dins la gelera. Ho deixam tot el vespre, ho necessitarem ben fred.

2- Prepararem el pa de pessic, però en comptes de fer-lo en un motlle rodó per pastissos ho farem sobre un motlle pla, dels de fer coca de verdures. Jo he utilitzat aquesta recepta.

3- El dia següent primer, de tot prepararem el xarop posant l’aigua, l’Amaretto i el sucre al foc i deixant-lo bullir uns minutets i després reservarem.

4- Ratllarem el torró de Xixona i el reservarem. També tallarem el pa de pessic amb un tallador de galletes rodó, del diàmetre més adient al nostre recipient. Si ens ha sortit un pa de pessic molt gruixut en podem fer “llesques” per fer-lo més fi. També ho reservarem.

5- Posarem en un bol el mascarpone i la nata del dia anterior (tots dos ben freds) en un bol i mesclarem bé amb el turmix, que no quedi cap grumoll. Seguidament, amb unes varetes elèctriques ho pujarem tot. Ens ha de quedar una mescla bastant ferma.

6- Amb una espàtula de silicona mesclarem el torró ratllat amb la nata i el mascarpone. Posarem tota la mescla en una màniga pastissera amb una boquilla rodona.

7- Amb totes les parts preparades ja podem muntar les nostres postres. Amb la màniga pastissera posarem una bolleta de crema en el fons de la copa. A sobre d’ella posarem un cercle de pa de pessic i el pintarem amb el xarop d’Amaretto. A sobre posarem bolletes de crema fins a compondre tot un pis. Tornarem posar un cercle de pa de pessic pinzellat amb l’Amaretto i coronarem amb un altre pis de crema de torró. Així és com ho he fet jo, però es poden fer altres presentacions!

8- Ja només ens queda la decoració. Per això triturarem torró d’Alacant, del dur, però que es notin els trossets, i en posarem un poc per sobre del tiramisú. Per arrodonir jo he afegit unes pastes fluixetes que es diuen “pets de monja” i unes perletes daurades de sucre, que fan més festiu. Creieu-me que sense res decoratiu també són unes postres boníssimes!

Au idò! Que ja només ens queda Sant Antoni! I bé… després Sant Blai… i carnestoltes… i Pasqua…

Que acabeu de passar unes bones festes! Besades!

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

No hi ha Comentaris

Deixa un comentari

Translate »