General

WHOOPIE PIES DE LLIMONA

Poques vegades m’ha costat escriure alguna entrada, però aquesta és una d’elles. Enguany duia una ratxa de mala salut des de feia mesos, i no he volgut escoltar el que em deia el meu cos. Cada vegada que trobava que estava un poc bé per poder anar pel món m’hi tornava a posar. Fins que ha dit basta. M’he passat 8 dies en un llit d’hospital. No són cap broma. Mai hagués pensat que no moure’t d’un llit et pogués consumir d’aquesta manera. El cas és que ara estic de baixa i si no faig bonda la cosa es pot allargar.

DSC_0315

Però al principi no he estat molt conscient de que no puc fer les coses al mateix ritme que abans, i que el meu cos ara demana descans. La qüestió és que vaig pensar: “no serà per tant fer uns whoopie pies, són petitons, no me costarà massa…”. No, de menjar no costen massa, ni de fer-los tampoc. Però es veu que per ara no puc estar ni mitja hora dreta sense haver de descansar després una bona estona. La qual cosa vol dir que durant unes setmanetes no em tornaré a ficar a la cuina més que per fer-me el dinar o el sopar. M’haureu de disculpar.

DSC_0308

Anem amb el tema. Els whoopie pies! Són uns pastissets farcits. Es veu que són unes postres típiques dels Amish. Les mares amish els solen posar a les carmenyoles dels nins o dels homes que treballen al camp, i es diu que el nom els ve de l’alegria que tenien en veure el pastisset i cridaven “whoopie!”, una cosa així com “iupi!”. Els més típics són els de xocolata farcits de crema de marshmallows (espongetes), però els que us duc són de llimona.  A mi m’agraden més els sabors àcids.

DSC_0300

Ingredients:

Per la coca:

  • 80 g de mantega
  • 100 g de sucre en pols
  • 1 ou XL
  • 200 g de farina
  • 1 cullereta de llevat en pols
  • 80 ml de llet
  • 1/2 iogur natural
  • la pell ratllada d’una llimona

Pel farcit:

 

Pas a pas:

1- Primer de tot posau tots els ingredients secs en un bol. És millor que tamiseu tant el sucre com la farina.

2- Procurau que la mantega estigui ben fluixa (no fusa), i mesclau tots els ingredients humits.

3- Un cop tengueu ben integrats tots els ingredients humits, anau afegint-los als secs a poc a poc. Us quedarà una pasta bastant espessa.

4- Per aquesta passa podeu fer dues coses: o posar la pasta en un motlle especial per a whoopies, o fer-ho sobre paper de forn. Ho he provat de les dues maneres i queden igual de bé. Si ho feis amb el motlle, el meu consell és que no l’ompliu massa, si surten massa gruixuts després es fan pesats. Si ho feis sobre paper de forn: agafau una cullerada sopera de pasta i posau-la sobre el paper fent moviments rodons fins a deixar la pasta formant un cercle (aproximat! no és necessari fer-los perfectes!). Això sí, procurau que us quedin cercles més o manco iguals de mida, ja que després els haureu d’emparellar.

5- Forn a 175º, durant uns 12-15 minuts, o quan vegeu que les coquetes es comencen a daurar.

6- Mentre estiguin dins el forn podeu fer la merenga, com en aquesta recepta.

 

Muntatge dels whoopie pies:

1- Un cop trets del forn, deixau refredar bé les coquetes. Emparellau-les. Us poden sortir unes 7-8 parelles depenent de com de grossos hàgiu fet els cercles.

2- Posau una cullerada (o més! això va a gust del consumidor) de lemon curd en el centre d’una de les parts.

3- Posau la merenga en una màniga pastissera… i aquí ja us podeu tornar bojos si voleu! Jo només n’he posat envoltant del lemon curd, perquè m’he controlat (o perquè en aquells moments ja estava massa cansada, que també pot ser), però en podeu posar tota la que volgueu!

4- Tapau amb l’altre coqueta i ja teniu els whoopie pies, IUPI!!!

DSC_0310

El millor de tot de fer la recepta sencera de la merenga és que després en tens una barbaritat per menjar-ne a cullerades!

M’acomiat de vosaltres amb la cuina fins que estigui més recuperada, el que no vol dir que no faci alguna entrada sobre alguna manualitat. Un dia us contaré el curset que estic fent on line sobre el chalk paint, no té desperdici!

Una besada!!!

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

4 Comentaris

  • Respondre lavanda 7 d'abril de 2016 a 21:59

    Ha valgut la pena l’esforç perque t’han quedat espectaculars, i de gust fins i tot mel’s puc imaginar. Cuida’t molt, ànims i endevant, una abraçada molt forta.

  • Respondre Tonina 11 d'abril de 2016 a 15:15

    Mil gràcies per un berenar tan bo!!!Jo també ho vaig dir Whoopie!!!Whoopie!! Fes bonda i cuida’t!
    Besitos, Tonina

    • Respondre decolorsisucre 12 d'abril de 2016 a 2:45

      Estic contenta que vos agradessin!!!
      I sí, faré bonda, quin remei!
      ?

    Deixa un comentari

    Translate »