ARBRETS DE NADAL

Ja ens acostam a les festes de Nadal. Segur que molts de vosaltres aprofitàreu el pont de la setmana passada per posar el betlem, les neules, la decoració de la casa i l’arbre.

DSC_0065

Aquesta setmana segur que també molts de vosaltres teniu sopars o dinars de feina, d’amics, de centre esportiu… me’n deix algun? Segur que sí. Aquesta setmana també en tenc, en concret, si no vaig malament i no en surt algun més, tenc tres dinars i un sopar. I pel sopar és pel que he fet aquests arbres.

Són arbres de merenga aromatitzats amb pinya. Ja en vaig fer en aquesta altra entrada, recordau? Però era per a un esdeveniment diferent. En aquesta ocasió és per acabar el sopar d’una manera dolceta.

DSC_0080

Ingredients:

Pas a pas:

1- Posau els blancs d’ou i el sucre a bany Maria i foneu el sucre fins que ja no tengui textura i estigui ben fus. No heu de notar cap granet de subre. Ho podeu anar tocant amb els dits, estarà calent però no cremarà.

2- Preparau una màniga pastissera amb una boquilla rodona grossa.

3- Quan la mescla de blanc d’ou i sucre ja estigui llesta, posau-la a la batedora de barnilles i pujau la merenga. Quan ja estigui pujada, afegiu l’aroma de pinya (a gust de  cadascú) i el colorant. Estarà ben pujada quan en treure les barnilles facin una espècies de “pico” i tengui cos.

4- Posau un paper de forn o les planxes de silicona sobre la placa del forn.

5- Posau la merenga dins la màniga pastissera. Acostau-vos al paper i anau fent els arbrets. Primer de tot feis el primer pis. Un cop l’hageu fet deixau d’apretar la màniga i tornau a apretar per fer el segon, i de la mateixa manera feis el tercer. Quan esteu a punt de posar els merengues dins el forn posau-lis les estrelles a sobre, en principi queden una mica tovetes per la calor però no es fonen.

Forn a 90º-100º, durant aproximadament 1 hora. Estaran llests quan en tocar-los amb el dit estiguin durs per fora i es desenganxin de la base sense cap problema. Pel que he pogut comprovar, queden millor com mes abaix estiguin del forn, sense tocar la base.

Us en sortiran uns 30-40 arbrets.

DSC_0090

Crec que amb aquest dolç dolcet podrem acabar bé el sopar que tenc amb els voluntaris del Molí d’en Fraret, no trobau? Anau alerta amb els  dinars… i sobretot amb els sopars! Pensau que les festes, en qüestió de menjar no seran precisament “light”.

Salut, i fins la setmana que ve. Una besada!

DSC_0097

Comentaris

5 respostes a «ARBRETS DE NADAL»

  1. Avatar de Anabel Ureña

    Te han quedado preciosos Joana, besitos.

    1. Avatar de decolorsisucre

      Muchas gracias Anabel! Felices fiestas!

  2. Avatar de lavanda

    Em semblen ideals, i quin verd tan maco!! aixi que el gust ja deu ser…. felicitats, unes grans postres de nadal, una abraçada!

    1. Avatar de decolorsisucre

      Ai!!! Moltes gràcies!!! Una besada!!

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *