Receptes dolces

ARBRETS DE NADAL

Ja ens acostam a les festes de Nadal. Segur que molts de vosaltres aprofitàreu el pont de la setmana passada per posar el betlem, les neules, la decoració de la casa i l’arbre.

DSC_0065

Aquesta setmana segur que també molts de vosaltres teniu sopars o dinars de feina, d’amics, de centre esportiu… me’n deix algun? Segur que sí. Aquesta setmana també en tenc, en concret, si no vaig malament i no en surt algun més, tenc tres dinars i un sopar. I pel sopar és pel que he fet aquests arbres.

Són arbres de merenga aromatitzats amb pinya. Ja en vaig fer en aquesta altra entrada, recordau? Però era per a un esdeveniment diferent. En aquesta ocasió és per acabar el sopar d’una manera dolceta.

DSC_0080

Ingredients:

Pas a pas:

1- Posau els blancs d’ou i el sucre a bany Maria i foneu el sucre fins que ja no tengui textura i estigui ben fus. No heu de notar cap granet de subre. Ho podeu anar tocant amb els dits, estarà calent però no cremarà.

2- Preparau una màniga pastissera amb una boquilla rodona grossa.

3- Quan la mescla de blanc d’ou i sucre ja estigui llesta, posau-la a la batedora de barnilles i pujau la merenga. Quan ja estigui pujada, afegiu l’aroma de pinya (a gust de  cadascú) i el colorant. Estarà ben pujada quan en treure les barnilles facin una espècies de “pico” i tengui cos.

4- Posau un paper de forn o les planxes de silicona sobre la placa del forn.

5- Posau la merenga dins la màniga pastissera. Acostau-vos al paper i anau fent els arbrets. Primer de tot feis el primer pis. Un cop l’hageu fet deixau d’apretar la màniga i tornau a apretar per fer el segon, i de la mateixa manera feis el tercer. Quan esteu a punt de posar els merengues dins el forn posau-lis les estrelles a sobre, en principi queden una mica tovetes per la calor però no es fonen.

Forn a 90º-100º, durant aproximadament 1 hora. Estaran llests quan en tocar-los amb el dit estiguin durs per fora i es desenganxin de la base sense cap problema. Pel que he pogut comprovar, queden millor com mes abaix estiguin del forn, sense tocar la base.

Us en sortiran uns 30-40 arbrets.

DSC_0090

Crec que amb aquest dolç dolcet podrem acabar bé el sopar que tenc amb els voluntaris del Molí d’en Fraret, no trobau? Anau alerta amb els  dinars… i sobretot amb els sopars! Pensau que les festes, en qüestió de menjar no seran precisament “light”.

Salut, i fins la setmana que ve. Una besada!

DSC_0097

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

5 Comentaris

  • Respondre Anabel Ureña 13 de desembre de 2015 a 16:22

    Te han quedado preciosos Joana, besitos.

  • Respondre lavanda 16 de desembre de 2015 a 21:41

    Em semblen ideals, i quin verd tan maco!! aixi que el gust ja deu ser…. felicitats, unes grans postres de nadal, una abraçada!

  • Respondre RECEPTES PER A L’HIVERN | De colors i sucre 8 de desembre de 2016 a 15:29

    […] 1. ARBRETS DE NADAL […]

  • Deixa un comentari