Receptes salades

BOMBONS DE FORMATGE DE CABRA I VI

Heu començat bé el 2018? Esper que sí! Enguany no m’he fet cap propòsit de cara al 2018, més que res perquè sé que molt probablement no el compliré, per tant no he perdut el temps en això.

Ho he fet molts d’anys: “enguany em proposaré fer… (o anar, o començar…)”. Però aquests propòsits normalment han durat poc. Així doncs, enguany he pensat que aprofitaria el temps en altres coses més productives que no en pensar què, que molt probablement no duré a terme, puc fer de cara a aquest nou any que comença.

Això no vol dir que no pensi en el futur, per exemple, d’aquest blog. És clar que sí! Però si fins ara la meva idea era publicar una entrada cada setmana, pot ser d’ara endavant relaxaré una mica les publicacions.

Vaig començar aquest blog com a eina per canalitzar d’alguna manera la meva creativitat, passar-m’ho bé amb ell i que compartir el que vaig aprenent amb altra gent, vosaltres. I tot això queda desvirtuat si ho converteixo en una obligació. Per tant a partir d’ara hi haurà alguna publicació cada mes, però no necessàriament cada setmana.

Que us sembla idò començar l’any amb una recepta senzilleta però amb la que quedareu com uns reis?

Ingredients:

  • 50 ml de vi negre
  • 1 fulla de gelatina de peix
  • 1 rulo de formatge de cabra (jo he utilitzat el de President, més o manco uns 200g)
  • Crocanti d’ametlla
  • Una mica d’oli per untar-vos els dits

Pas a pas:

1- Preparam el farciment de vi dels bombons posant la fulla de gelatina en aigua freda per a què s’hidrati. Un cop estigui hidratada la posam junt amb el vi dins un recipient al foc i encalentim fins que bulli durant 1 minut o dos. Retiram del foc i posam el líquid en un recipient de plàstic, el tapam i el deixam refredar completament. Un cop gelificat podrem tallar a cubs fàcilment.

2- Treiem la part blanca del formatge, la posam en un bol i l’aixafam amb una forqueta.

3- Preparam un bol amb el crocanti d’ametlla.

4- Per fer-los, i que tenguessin forma esfèrica i que fossin de la mateixa mida he utilitzat un motlle per bombons de 2,5 cm de diàmetre. Si no en teniu podeu fer-los a mà. Per això, ens untam les mans amb una mica d’oli, per a que no se’ns enganxi el formatge, i formam una mitja esfera. Hi feim un clotet al mig i hi posam una petita quantitat de gelatina de vi i tapam amb una altra mitja esfera de formatge. Si ho heu de fer amb motlle pensau a untar-lo amb una miqueta d’oli també!

5- Passam el bombó per el bol amb el crocanti i ho deixam reposar en una safata. Amb les quantitats que us don en aquesta recepta varen sortir 18 bombons de més o manco 2,5 cm de diàmetre. És una mesura ideal.

A ca nostra els hem tastat fets del mateix dia i el dia següent. Si esperau un dia a menjar-los hauran suat una mica i els sabors estaran més integrats. Fets dels mateix dia són molt bons també!

Ja em contareu què us han semblat! Preparau-vos bé per aquest nou any que comença ara i afrontau-lo amb ganes, ens veim ben aviat!

Besades!

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

No hi ha Comentaris

Deixa un comentari

Translate »