Receptes dolces, Receptes salades

BRIOIX RÀPID

M’encanten les revistes de decoració. M’agradaria comprar-ne més de les que puc, però normalment no són barates. Últimament però, la revista El Mueble també fa la seva versió de butxaca i surt bastant més econòmica. No és el mateix, es clar. Les fotos no es veuen tan grosses. Així i tot, per a mi són un substitut totalment vàlid.

dsc_0619

Idò bé, en la revista d’aquest mes hi ha una recepta que em va cridar l’atenció. No perquè fos espectacular, era més bé un pa senzill. I aquí estava el que a mi no en quadrava massa… Un brioix senzill? Sempre que he mirat receptes he pensat que era molt complicat i m’ha fet peresa fer-les. I aquesta era taaaaan fàcil que vaig pensar que si no sortia tampoc no hi hauria perdut massa. I que si sortia bé tendria alguna cosa per berenar pels matins tota la setmana 😉 .

dsc_0623

Al principi tot em va semblar bastant estrany, ja que la pasta em va quedar molt líquida… massa. Però vaig seguir. La vaig deixar pujar i efectivament, al cap de dues hores havia doblat el seu volum. Pretenia que quedés amb una forma determinada, però tan líquida era impossible. La vaig vessar dins els motlles i els vaig posar al forn.

dsc_0615

I sí! varen pujar tots dos bé, es varen daurar per fora i per dins varen quedar ideals! Mai es sap on hi haurà la sort!

El brioix és realment un pa, però bastant més fluixet. I com que té tan poc sucre és molt poc dolç i combina tant amb dolç com amb salat. A casa l’he menjat directament sucat dins la llet, però l’altra dia hi havia un pot de Nutella a prop i… podeu imaginar la resta, no?

Voleu la recepta? Aquí la teniu!

dsc_0626

Ingredients:

  • 675 g de farina
  • 15 g de llevat de forner
  • 6 ous i un vermell d’ou
  • 200 ml d’aigua tèbia
  • 90 ml d’oli de girasol
  • 75 g de sucre
  • 1 pessic de sal

Pas a pas:

1.- Foneu el llevat en l’aigua i reservau.

2.- Mesclau tots els altres ingredients per separat, i quan ho tengueu tot ben integrat afegiu l’aigua amb el llevat.

3.- Posau la pasta dins un bol pintat amb oli i tapau amb un pedaç net. Deixau que pugi fins que hagi doblat el seu volum.

4.- Posau oli en un motlle rectangular i espolsau-hi farina. Tirau la farina que no s’hagi enganxat i vessau-hi la pasta tovada. Si teniu dos motlles millor, ja que amb aquesta recepta és suficient per fer-ne dos.

5.- Forn a 180º uns 30-35 minuts. En estar tebi ja el podeu treure del motlle.

dsc_0631

Aniré provant més experiments i posant-los per aquí, així en podreu posar en pràctica algun.

Ens tornam a veure la setmana que ve? S’acosta Nadal i crec que el blog anirà en aquesta direcció. Què en pensau?

Besades!!!

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

2 Comentaris

  • Respondre beatriz 21 de novembre de 2016 a 13:05

    M’encanta la combinació amb el turquesa, quines fotos més xules! Del briox ja no dic res, perque te una pinta que si el veuen els del Mueble, te’l treuen en portada. Molts petons Joana, a veure quina será la sorpresa que ens tens preparada per Nadal!

    • Respondre decolorsisucre 21 de novembre de 2016 a 14:05

      Jajajaja no crec que els de EL Mueble en venguin a cercar (si ho fan, abans de desmaiar-me t’avisaré), però era ben bo, això és cert. Pel que fa a la sorpresa de Nadal… l’estic a punt d’acabar! Ja estic nerviosa per ensenyar-vos els resultats! Una besada!

    Deixa un comentari

    Translate »