DIY

LLETRES DECORATIVES

I ja s’acosta Nadal! Festes! Llums! Fred! Nadales! Un poc de tot vaja… I d’aquest “de tot” el que fa més ganes (i fa tremolar la cartera també) són les ganes de deixar la casa preparada per aquests dies. I ja sa beu que Nadal no acaba fins que no ha passat Sant Antoni… 😉 És a dir, que tenim una feinada durant més d’un mes.

dsc_0497

Durant unes setmanetes no he comparegut per aquí perquè he tengut reunions d’avaluació a l’IES on treball, és a dir, que arribava allà a les 7,45 de matí i no tornava a casa fins a les 6 o les 7 alguns dies. Quan arribava a casa ja no feia llum bona per fer les fotos del DIY que us duc avui… Però aquí el teniu!  Unes lletres ben xules (i econòmiques) per decorar algun racó de la casa per aquestes festes. Anem per feina!

dsc_0507

Materials:

 • Cartrons de diferents gruixes (de capsa resistent i de capses de cereals o de galletes)
 • Lletres impreses (de la mida que volgueu i de la tipografia que us agradi més)
 • Cutter o bisturí
 • Llapis
 • Pinzell
 • Cola de fuster
 • Cinta de carrosser (de pintor)
 • Paper de cuina
 • Massilla blanca (de la de tapar els forats de la paret)
 • Paper de vidre gruixut i també de fi

A poc a poc:

1- Primer de tot cercau les lletres que us facin falta. Triau la tipografia i la mida que més us agradin. Aquestes que he fet jo fan uns 15 cm d’altes aproximadament. Preparau els cartrons també. (foto A)

2- El següent pas el podeu fer de diferents maneres. Podeu retallar les lletres en els folis i calcar-les sobre el cartró gruixut o bé fer servir paper de calc per fer-ho. Pensau a retallar-ne dues de cada una d’elles. (foto B)

3- Retallau totes les lletres  amb molta cura amb un cutter o amb un bisturí. Anau molt en compte amb els dits, no heu d’haver d’anar a urgències! (foto C)

fotojet-collage1

4- Retallau petits trossets del cartró gruixut , tots de la mateixa mida. Posau cola blanca en una banda de la lletra, posau els trossets de cartró en perpendicular a ella i a sobre l’altre lletra. Podeu veure com queda en la foto D. Deixau assecar les lletres amb un pes a sobre (un llibre o alguna cosa semblant). Deixau assecar la cola, segurament estarà un dia sencer.

5- Retallau trinxes de cartró finet ( del tipus del de les capses de cereals o de galletes) de la mida dels costats de les lletres. Pensau que del que es tracta ara és de tapar els costats i que no es vegi l’interior. Enganxau les trinxes de cartró amb cinta de pintor. Jo ho he fet amb cinta de carrosser, però si per casa teniu paper engomat és una alternativa magnífica, però no és tan fàcil de trobar. (foto E) L’únic problema que he tingut ha sigut amb la lletra ‘D’. Com que no té una base estable, abans de posa la trinxa de cartró en els costats he posat un pes (un cargol metàl·lic) en la base, així ja no tomba i es queda dreta.

6- Ja estam quasi acabant. Empaperau tota la lletra amb cola de fuster bastant diluïda i paper de cuina. Només he posat una capa, no necessitava més. Són lletres bastant petites, no necessiten molt de reforç.

fotojet-collage

7- En aquest moment ja teniu la lletra preparada per a qualsevol decoració, però el que jo volia era que quedassin ben finetes i llises, per tant el que he fet ha estat allisar-les amb massilla. He posat una capa ben fineta de massilla i i quan ha estat eixuta primer he passat paper de vidre per rebaixar les imperfeccions més grosses i després el paper de vidre finet per deixar la superfície el més llisa possible. Aquesta passa no és necessària si el que voleu és folrar-la de paper, per exemple.

8.- Per decorar-les les he pintat amb esprai blanc mat i després he daurat la base de manera irregular com ja vaig fer amb els ous de Pasqua, els recordau?

dsc_0476

I en principi fins aquí seria el DIY perquè ara entraria la vostra imaginació i creativitat. Em va costar pensar en com decorar les lletres perquè hi ha tantes possibilitats… Aquí teniu unes quantes mostres que he trobat per Pinterest. Si és que la gent és molt creativa!

Imatges extretes de Pinterest

No queda res per les festes. Aprofitau aquests dies de pont per fer-les a casa, són ben entretingudes! I no sols per decorar la casa per Nadal, les podeu fer de mida XXL per decorar una festa o l’habitació dels més petits, no trobau?

Besades!

dsc_0483

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

2 Comentaris

 • Respondre beatriz 5 de desembre de 2016 a 11:44

  Saps, jo fa uns anys, quan encara no es trovaben tan facilment, també les feia, pero reconec que des que es poden comprar…. es que es una feinada!! 😉 T’han quedat espectaculars, Joana, i molt original el pandeoro, preciós el conjunt, molts petons nadalencs!!

  • Respondre decolorsisucre 8 de desembre de 2016 a 15:36

   No són difícils, però tens raó en que duen una mica de feina. Això sí, com aquestes no n’hi haurà d’altres! 😉 Moltes gràcies Beatriz!!!
   Besades!

  Deixa un comentari

  Translate »