Quan celebres un dinar, sopar, reunió-amb-peu-davall-taula o festa, hi ha un gran problema: que els convidats siguin intolerants. Intolerants a algun aliment s’entén! Amb això de les intoleràncies he rigut molt amb els amics, perquè n’hi ha de tota classe: a la lactosa, a l’ou (per ara d’aquests cap, per sort!), diabètics, celíacs… Mai aconseguim fer alguna cosa que poguem menjar tots.
Dissabte passat vaig celebrar una festeta amb la família i els amics per celebrar el meu aniversari i el del meu germà, ja que el celebram amb dos dies de diferència i com que havia de venir gent amb diferents intoleràncies o al·lèrgies vaig fer dolç per a tothom.
Vaig fer una Victòria que vaig decorar a l’estil tan de moda ara, a l’estil nude cake, i vaig comanar a la floristeria Sa Morera un centre per posar-lo a sobre. Va resultar ser un poc gros, però em va encantar com quedava. També vaig fer una red velvet, que va durar el temps de tallar-la, va desaparèixer en un vist i no vist. Tenint en compte que tenc amics i amigues celíacs o amb problemes de sucre vaig fer una cotton japanesse chessecake, substituint la xocolata blanca normal per xocolata blanca sense sucre. I, finalment, vaig fer un bundt cake de pinya colada pels intolerants a la lactosa.
Veureu que aquest bundt no du ni mantega, ni nata ni cap derivat de la llet, per tant és una bona opció quan tengueu algun convidat que no pugui menjar res que contengui aquests aliments. La recepta original és del blog I Love Bundt Cakes, encara que he canviat alguna coseta.
Ingredients:
Per la coca
- 250 g de sucre morè
- 250 g de farina
- 120 ml d’oli de girasol
- 4 ous L
- 200 ml de llet de coco
- 4 rodanxes de pinya (guardau el suc)
- 1 cullereta de pasta de pinya colada (opcional)
- 15 ml de rom
- 1 cullereta de bicarbonat
- 1 cullereta de llevat en pols
Per al xarop
- 200 ml de llet de coco
- el suc de la pinya
- 1 “xupito” de rom
Pas a pas:
1- Mesclau el sucre amb l’oli.
2- En un bol mesclau la farina, el bicarbonat i el llevat i reservau.
3- Afegiu un a un els ous a la mescla de sucre amb oli. No afegiu un que l’anterior no estigui totalment integrat.
4- Anau afegint els ingredients secs a poc a poc fins que tot estigui ben mesclat.
5- Triturau les rodanxes de pinya i afegiu-les a la mescla anterior junt amb la llet de coco i el rom. Si teniu pasta de pinya colada també la podeu afegir. Mesclau bé.
6- Untau bé el motlle on aneu a fer la coca (no és necessari que sigui un motlle de Nordic Ware) i abocau-hi la pasta.
7- Forn a 175º-180º durant 40-45 minuts o fins que en punxar amb un escuradents aquest surti ben net.
8- En treure el motlle del forn no el treieu del motlle fins haver passat 15 minuts. Després el podeu desenmotllar amb tota tranquilitat.
9- Posau la llet de coco en el foc juntament amb el suc de la pinya i el rom i deixau-lo fins que bulli. Un cop tret el bundt del motlle banyau-lo bé amb aquest xarop.
Per acabar us volia mostrar com va quedar la taula amb tots els dolços que vaig servir, incloent els pastissos que abans us he anomenat, llepolies i una coca de quarto que va fer ma mare (tanta sort de les mares!).
Ens veim aviat! Cuinau molt!
Besades!!!
PD: He provat de fer el bundt amb la pasta de pinya colada i sense, i de les dues maneres és ben bo!
2 Comentaris
Te una pinta espectacular!!! aquesta l’he de provar de fer!!!
I la taula dolça es impressionant.
Enhorabona i molts d’anys.
Hola Bel!!!
Moltes gràcies!!! Prova’l, no és difícil i és ben bo!