DIY, Receptes dolces

MUNTAR UNA FESTA DE TEMÀTICA CIRCENSE (III)

I arribam al moment dolç de la festa de temàtica de circ. El pastís i els altres dolços!

En realitat va ser relativament senzill muntar la taula dolça perquè era bastant petita, però així i tot volia que tingués el mateix esperit circense que la resta de la festa. I a la foto podeu veure una vista general. Hi havia, per suposat, el pastís (del que ja us parlaré més endavant); llepolies, que estaven repartides en potets de vidre petits d’Ikea i en càpsules de cupcakes rígides posades en una sínia de fira per cupcakes; també hi havia regalèssia vermella, que com que era molt llarga estava en un altre pot més llarg, el podeu veure darrera del rètol; i per acabar, i acompanyant els animals del circ, unes galetes que crec que us sonaran, i que vàrem servir en un pot semblant als altres però de boca més ampla

Precisament d’aquestes galetes us vull parlar, perquè varen tenir molt d’èxit i són senzillíssimes de fer, i molt vistoses. Anem amb la “recepta”.

GALETES DE FESTA

Ingredients:

 • 1 paquet de galetes “Fresqueto” de Rosselló (del sabor que més us agradi, aquestes eren nata)
 • Candy melts de colors (o xocolata per fondre)*
 • Non pareils, perles de sucre, sprinkles… o fins i tot fruites seques!

Pas a pas:

1- Primer de tot hem de pensar en quins colors necessitam per la festa. Si ens és igual podem recórrer a la xocolata per fondre (blanca, amb llet o negra). Si, com en aquest cas, necessitam uns colors específics haurem de recórrer als candy melts. Els fonem en el microones com fondríem la xocolata, és a dir, a intervals curts i remenant de tant en tant fins que estiguin ben fusos.

2- Preparam una safata amb paper de forn i separam les galetes pels colors que tenim. En el meu cas tenia 6 galetes per color: blanc, blau clar, rosa i groc.

3- Amb l’ajuda d’una cullera vessam un poc de xocolata o candy melt per sobre d’un dels caps de la galeta i donam uns copets, anant en compte, per tal de treure’n l’excés. Les deixam a sobre de la safata i abans que s’eixugui hi enganxam en que ens faci més ganes: sprinkles, non pareils, perles de sucre… El que ens agradi més o tengui a veure amb la temàtica de la festa.

4- Les deixam endurir dins la gelera i en poder les posam dins un pot en un lloc fresc.

I ja ho veis! Ben vistoses que queden! I amb aquesta calor, duen poca feina i no heu d’encendre forn, que ja és molt.

Pel pastís la cosa és una mica més complicada d’explicar, però el que sí que puc fer és donar-vos uns quants consells que crec que s’han de tenir en compte.

PASTÍS CIRC

Consells:

 • Sempre que faceu un pastís amb buttercream, sobretot a l’estiu, deixau reposar les capes de buttercream dins la gelera una bona estona. És més bona de treballar, sobretot si hem de fer una striped cake
 • Sobretot, sobretot, sobretot, el primer punt s’ha de fer de manera molt rigorosa si el que volem és fer un dripping en condicions. La superfície del pastís ha d’estar molt freda perquè en baixar les gotes de candy melt tèbies es vagin solidificant pel camí i quedin bé. No sigueu ansiosos, jo a vegades ho som i els resultats no són els millors. S’ha de tenir una mica de paciència.
 • Si heu de fer un pastís de dos pisos pensau a posar reforç en el primer. Com que aquest no és molt gros és suficient posar 3 o 4 palletes de beguda tallades arran de la superfície del primer pis. Jo n’utilitzo de cartró, ja que són biodegradables.
 • Aplicau la buttercream i deixau-la ben llisa en els dos pisos abans de muntar-los un sobre l’altre. És possible que hàgiu de fer algun retoc després, però serà molt més fàcil, sobretot si heu deixat refredar bé el 2n pis.
 • És preferible fer el dripping en el primer pis quan ja estan els dos muntats, ja que així es poden dissimular algunes imperfeccions si fes falta.
 • A l’hora de posar els sprinkles petits a la base del pastís, el que faig és repartir-los a sobre del plat envoltant del pastís i amb una espàtula els vaig enganxant. Els que no s’enganxen els retiro després amb un pinzell. Les perles més grosses les poso una a una i les situo en llocs estratègics.
 • Si us fa falta dibuixar formes a sobre d’un pastís ho podeu fer de dues maneres: amb una plantilla (stencil), o amb un motlle de galetes. Per fer l’estrella podeu agafar un motlle de galetes, presentar-lo sobre allà on volem que vagi i prémer sobre la superfície lleugerament. Quan el retireu tindreu la forma de l’estrella, o de qualsevol altre forma que volgueu.
 • Podeu veure que he posat una càpsula de cupcakes a sobre del pastís, però rodolava i queia al principi. El que vaig fer va ser fer-li un foradet amb un escuradents i clavar-lo amb ell al pastís. Per les crispetes, la mateixa buttercream ja feia de cola.
 • Les joguines és millor posar-les al seu lloc en el moment de servir el pastís, si no el podeu fer malbé si cauen durant el trajecte.

Crec que no em deixo res! Entendreu que no faci una entrada del pastís perquè seria llarguíssima, però espero que us serveixin d’alguna cosa aquests consells. A força d’equivocar-me he anat aprenent.

I amb aquesta entrada podeu veure una opció de com muntar una festa amb aquesta temàtica. Segur que vosaltres podeu afegir moltes més coses i/o canviar-ne d’altres. Deixau volar la imaginació!

Si teniu algun suggeriment o pregunta la podeu deixar als comentaris.

Ens veim aviat! Besades!


*Els candy melts que faig servir són de la marca Funcake.  Realment Candy Melt són de la marca Wilton però per fer dripping a mi m’ha anat molt millor la marca Funcake, no necessiten afegir saïm de cacau per a que sigui més líquid.

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

No hi ha Comentaris

Deixa un comentari

Translate »