Receptes dolces

COCA DE PINYONS

Aquesta setmana, una segona alegria ha entrat a ca nostra. Ha nascut la meva segona neboda! L’esperàvem per una mica més endavant, però ha volgut venir amb la lluna plena.

Tenia pensat publicar aquesta recepta dijous, però no he tengut el cap per això, supòs que es pot entendre, no? Anem a parlar una mica d’aquesta recepta però, que d’això és el que es tracta. Tenc el quadern de receptes de la meva padrina i hi ha una mica de tot. Llàstima que no hi hagi coses com el pancuit o els fideus de roter, però eren d’aquelles receptes que com que es feien de tota la vida i cada dia no s’apuntaven enlloc. El que sí hi ha són moltíssimes receptes dolces, supòs que perquè no es feien tan sovint i les proporcions d’ingredients en aquest cas han de ser més exactes que amb els plats salats. Hi ha unes 6 o 7 receptes de pasta de robiols i altres tantes o més de panades, receptes de palos, coques, ensaïmades…

El cas és que només hi ha els ingredients escrits, i poca cosa més. Com que ella ja no em pot ajudar a recordar com eren alguns d’aquests dolços estic intentant fer-los pel meu compte, a veure què en surt. En aquesta recepta, per exemple, només hi ha una petita explicació al final de la llista en la que diu que els pinyons i el saïm són per folrar el motlle. El que no va posar és que es necessita un motlle alt i gros! El que veieu en aquestes fotos no és tot el que hagués pogut sortir. El motlle era massa baixet i no hi vaig poder posar tota la pasta.

Ingredients:

  • 300 g de sucre
  • 100 g de coco deshidratat
  • 150 g de farina
  • 150 g de pinyons
  • 1 tassa de llet
  • Saïm per untar el motlle
  • 5 ous
  • 1 sobre de llevat en pols

Pas a pas:

1- Primer de tot untam un motlle amb el saïm i hi posam els pinyons per la base i els costats i reservam.

2- Separam els blancs dels vermells dels ous i reservam aquests darrers. Pujam els blancs a punt de neu i mesclam els vermells amb el sucre.

3- Mesclam els vermells d’ou amb la llet.

4- En un bol a part mesclam el llevat, la farina i el coco.

5- Afegim la mescla de sòlids a la de líquids a poc a poc, integrant bé. Al final afegim els blancs d’ou pujats amb una espàtula amb moviments envolvents.

6- Abocam la mescla sobre el motlle amb els pinyons i ho posam en el forn prèviament encalentit.

7- Forn a 175º-180º fins que en punxar amb un escuradents surti net.

8- Per acabar podem posar una mica de sucre en pols per sobre si volem.

Realment, no sé si és així com havia de quedar aquesta coca, però el resultat ha estat ben bo i als tastadors oficials els ha agradat!

Ens veim aviat per aquí? Segurament amb receptes pròpies per aquestes festes, què us sembla?

Besades!

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

No hi ha Comentaris

Deixa un comentari

Translate »