General

PANETS INTEGRALS DE SEGÓ I NOUS

Ara sí que sí! Ara fa ganes encendre el forn i cuinar una estoneta. Inclús fa ganes tenir el forn encès tot el dia per encalentir la casa! O al manco la meva, que és com una gelera… Beneïda camilla… Poques cases hi ha a Mallorca sense camilla.

S’hi pot posar el braser tradicional o l’elèctric, això a gust o possibilitats de cadascú. Però ja sigui per treballar-hi o per reunir a la família per dinar o sopar, la camilla es converteix en element essencial quan comença a refrescar de bon de veres. Quan vaig viure a Barcelona, només en uns dels pisos en els que vaig estar n’hi havia una. Quin greu que me va saber haver de deixar-lo! I és que no és el mateix. Una manteta mai podrà substituir tenir les cames calentes amb la calor d’un braser. Mai!

I aquesta recepta és d’aquelles que duen una mica de feina però que després no pots deixar de menjar. La vaig aprendre a fer en un curset de cuina de l’Escola d’Adults del CEPA de Manacor, però no record en quin exactament. I l’he repetida moltíssim! Per què? Perquè malgrat duen feina de fer no són complicats, i la mescla de gusts que tenen aquests panets és molt especial. Així que esper que us animeu a fer-la i ja em direu si us heu pogut resistir a repetir-la o no.

Ingredients:

Pel preferment

  • 85 g de farina de força
  • 5 g de llevat fresc
  • 65 g d’aigua

Pels panets

  • 350 g de farina de força
  • 150 g de farina integral
  • 40 g de segó
  • 150 g de nous trossejades
  • 90 g de sucre
  • 5 g de sal
  • 20 g de llevat fresc
  • 350 g de llet

Per l’almívar

  • 5 cullerades de sucre
  • 5 cullerades d’aigua

Pas a pas:

1- Preparam primer de tot el preferment que haurem de deixar reposar entre 12 i 14 hores. Mesclam tots els ingredients formant una pasta i la deixam dins un recipient tapant-la amb un drap eixut i net.

2- Un cop passades les hores necessàries perquè el preferment hagi començat a treballar mesclam tots els ingredients per fer els panets amb el preferment, excepte les nous. Deixam aquesta pasta pujar una vegada.

3- Quan la pasta hagi pujat, la tornam a pastar afegint aquesta vegada les nous i tornar a deixar reposar fins que torni a pujar.

4- Un cop hagi pujat ja les dues vegades, estenem farina sobre la superfície en la que treballarem, i formam bolletes amb la pasta.

5- Treballam cada bolleta com en la imatge que teniu aquí a baix: l’aplanau fisn que faci uns mm de gruixa, tallam en tires de mitja part en avall i l’enrotllam sobre ella mateixa començant per la part no tallada, i acabant per la part tallada.

6- Pintam amb mantega fusa per sobre i enfornau a 170º uns 15 minuts. Són molt bons de coure, veureu que tornen daurats per sobre.

7- Mentre estan dins el forn preparam l’almívar amb el sucre i l’aigua, i tot d’una que poguem treure els panets del forn els pinzellam amb ell.

Esperau que refredin… i a menjar!

Reconec que últimament m’està costant una mica dur el blog al dia, no és fàcil quan tens molts de trulls en marxa, però procuraré que no passi un mes sense que al manco hi hagi una entrada nova.

Moltes gràcies per passar per aquí i llegir-me. Besades!!!

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

No hi ha Comentaris

Deixa un comentari