Receptes dolces

COOKIES (EXTRA GRANS!)

Demà és Sant Blai! Per la gent que no ho sàpiga, a Manacor, dia 3 de febrer celebram Sant Blai fent senyorets. No és el més habitual dins Mallorca ja que en la majoria de pobles els senyorets es fan per Pasqua. Però què voleu que us digui? Manacor is different!

DSC_0170

I jo n’havia de fer de senyorets, de fet havia de fer una recepta de senyorets que vaig trobar en un llibre de la meva padrina, però haurà de ser un altre dia. Aquesta setmana entre constipat, feina i que encara es senten per ca nostra els efectes del temporal de finals de gener… Res, que no hi ha hagut temps.

DSC_0188

Així i tot, la recepta que us duc avui també és en forma de galleta. La vaig trobar en el blog de El Comidista, que segur que molts de vosaltres coneixeu. El problema és que just la deien un poc de passada, i en mesures americanes, i  costa una mica entendre-les. Per tant el que vaig fer va ser consultar taules de conversió (unes quantes) i intentar treure unes mesures que poc més o manco fossin encertades. I perquè aquestes galletes i no uns senyorets com hauria d’haver fet? Teniu la resposta just després de la recepta. Anam amb ella?

DSC_0191

Ingredients:

  • 225 g de mantega
  • 150 g de sucre blanc
  • 150 g de sucre morè
  • 2 0us talla M
  • 1 cullereta de bicarbonat
  • 250 g de farina
  • 1 cullereta de sal
  • 1 cullereta d’essència de vainilla
  • 100 g de perletes de xocolata

Pas a pas:

1- Mesclau en un bol la sal, el bicarbonat i la farina i reservau.

2- Mesclau en un altre bol la mantega amb els dos sucres fins que estigui tot ben integrat.

3- Afegiu els ous un a un fins. Quan estigui tot ben mesclat afegiu l’essència de vainilla.

4- Ara ja podeu afegir la mescla de farina. Us quedarà una pasta amb una textura un tant enganxosa, per poder-la manipular fàcilment posau-vos una mica d’aigua a les mans.

5- Feis bolletes i aixafau-les una mica sobre paper de cuina. Us han de quedar uns “cercles” d’entre 4 o 5 cm de diàmetre aproximadament i 1 cm d’altura. En coures triplicaran la seva mesura, per tant posau com a molt 6 galletes per safata.

6- Posau per sobre dels cercles una grapadeta de perles de xocolata una mica escampades.

7- Forn a 190º uns 10-12 minuts. Veureu que estan cuites quan hagin agafat un fantàstic color daurat. No les manipuleu fins que estiguin fredres, si no es rompran.

DSC_0196

Sabeu perquè vaig fer aquestes galletes? Idò per el monstre més famós i més golafre de tots els temps! El Monstre de les Galletes! Les vaig fer per acompanyar un pastís molt especial per a una nina que feia 7 anys. Em va fer molta il·lusió, també ho he de dir, perquè era un pastís molt divertit que em permetia ser creativa. I si a més feia feliç a una nina per un dia tan especial com aquest… qui es pot negar!

monster

Ara ja sí que us dic adéu fins la setmana que ve. Tenc unes quantes idees per la pròxima entrada, però no m’he decidit encara per cap d’elles. Crec que us mantindré en suspens fins el darrer moment… hehehe…

Una besada!

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

4 Comentaris

  • Respondre Estefanía 2 de febrer de 2017 a 21:23

    Com a bons manacorins, de senyorets anam servits, però aquesta pentura la provam la setmana que ve!

    • Respondre decolorsisucre 2 de febrer de 2017 a 22:09

      Ja me contareu què tal amb les cookies! Gegants, per suposat!
      I d’aquests senyorets … que en podré tastar cap??
      ?

  • Respondre Noèlia 2 de febrer de 2017 a 21:42

    Aquestes cookies són boníssimes! Van durar poc temps a les nostres mans!

    • Respondre decolorsisucre 2 de febrer de 2017 a 22:10

      Bona senyal Noelia! Si les provau de fer ja me contareu!
      Besades!!!

    Deixa un comentari