Avui hem fet el darrer dia de classe abans de les festes de Nadal a l’IES Porto Cristo, que és on treball. No sempre, però la majoria d’anys, el darrer dia de classe feim tallers. Cada departament prepara alguna cosa, els nins s’hi apunten i aquell dia l’aire que es respira és molt diferent. Adolescents de diferents edats estan junts dins una mateixa classe per fer una mateixa activitat.
Enguany, ens hem ajuntat els departaments de llengües estrangeres i el d’arts per fer “cookies”! Jo no m’he atrevit, jo he fet galletes 😉 . Les hem fet de dues classes: galletes vidriera de princesa i galletes de xocolata, que és la recepta que us duc avui. Les de vidriera les tendreu en uns dies.
Per a les fotos del taller de cookies he comptat amb les mans hàbils dels nostres alumnes (unes més que d’altres), i de na Jana, la meva companya de departament i amiga. Us deix amb la recepta.
Ingredients:
- 250 gr de mantega a temperatura ambient
- 175 gr de sucre en pols
- 1 ou + 1 vermell d’ou
- 1 cullereta de vainilla en pasta
- 510 gr de farina
- 40 gr de cacau en pols
- Per a la decoració: glassa reial (royal icing, jo l’he comprat preparat, és molt fàcil de preparar i no s’ha de passar pena per l’ou cru), “minilacasitos”, xocolata… en definitiva, el que volgueu.
Pas a pas:
1- Bateu la mantega fins que formi una pasta, i en estar així afegiu el sucre en pols. Mesclau bé fins que estigui tot ben integrat.
2- Afegiu l’ou i el vermell d’ou. Mesclau bé. Abans de pastar-ho de tot afegiu la vainilla en pasta.
3- Mesclau la farina amb el cacau i anau afegint-ho a la mescla anterior en vàries vegades. 3 o 4 seria ideal. Mesclau bé fins a formar una bolla. De tocar amb les mans la pasta estarà molt tova. Posau-la dins una bossa i posau-la a dins la gelera al manco una hora. Aquest pas, creieu-me, és imprescindible.
4- Passat el temps, treieu la pasta de la gelera i feis-ne dues o tres bolles més petites. Posau-les entre dos papers de forn i amb l’aprimadora aplanau-la.
5- Tallau les formes amb els talladors de pasta i posau-les en un paper sobre la placa de forn.
6- Forn a 160º, 12 minuts. Pensau que amb les galletes de xocolata no es nota quan estan fetes, per tant no us passeu de 12-14 minuts. Quan les treieu del forn estaran tovetes, no les toqueu massa fins que no estiguin fredes, ja que si no es rompran amb facilitat. Deixau-les refredar i ja les podreu decorar.
7- Preparau la glassa com indiquen les instruccions. Posau-la en una màniga pastissera amb una boquilla rodona del 2 i dibuixau sobre la galleta. Afegiu els “minilacasitos” abans que se sequi la glassa. Deixau eixugar tot el conjunt…
…I ja podreu gaudir d’unes galletes de xocolata boníssimes! En poder us posaré la de les galletes de vidriera, no desespereu! Salut i besades!
3 Comentaris
son monissims.. que bé tots aquests tallers que feu, perque també formen part de la educació a rebre, enhorabona. un petó molt gran.
Síii!!! Ens ho passam bé nosaltres com a profes i ells canvien un dia els llibres per farina, xocolata i sucre. No és mal canvi, no? Besades!!!
[…] Pasta de galtes de xocolata (recepta aquí) […]