General, Receptes dolces

HOMENETS DE XOCOLATA

Avui hem fet el darrer dia de classe abans de les festes de Nadal a l’IES Porto Cristo, que és on treball. No sempre, però la majoria d’anys, el darrer dia de classe feim tallers. Cada departament prepara alguna cosa, els nins s’hi apunten i aquell dia l’aire que es respira és molt diferent. Adolescents de diferents edats estan junts dins una mateixa classe per fer una mateixa activitat.

Sin-título-2

Enguany, ens hem ajuntat els departaments de llengües estrangeres i el d’arts per fer “cookies”! Jo no m’he atrevit, jo he fet galletes 😉 . Les hem fet de dues classes: galletes vidriera de princesa i galletes de xocolata, que és la recepta que us duc avui. Les de vidriera les tendreu en uns dies.

Sin-título-1

Per a les fotos del taller de cookies he comptat amb les mans hàbils dels nostres alumnes (unes més que d’altres), i de na Jana, la meva companya de departament i amiga. Us deix amb la recepta.

sin-titulo-3

Ingredients:

  • 250 gr de mantega a temperatura ambient
  • 175 gr de sucre en pols
  • 1 ou + 1 vermell d’ou
  • 1 cullereta de vainilla en pasta
  • 510 gr de farina
  • 40 gr de cacau en pols
  • Per a la decoració: glassa reial (royal icing, jo l’he comprat preparat, és molt fàcil de preparar i no s’ha de passar pena per l’ou cru), “minilacasitos”, xocolata… en definitiva, el que volgueu.

Pas a pas:

1- Bateu la mantega fins que formi una pasta, i en estar així afegiu el sucre en pols. Mesclau bé fins que estigui tot ben integrat.

2- Afegiu l’ou i el vermell d’ou. Mesclau bé. Abans de pastar-ho de tot afegiu la vainilla en pasta.

3- Mesclau la farina amb el cacau i anau afegint-ho a la mescla anterior en vàries vegades. 3 o 4 seria ideal. Mesclau bé fins a formar una bolla. De tocar amb les mans la pasta estarà molt tova. Posau-la dins una bossa i posau-la a dins la gelera al manco una hora. Aquest pas, creieu-me, és imprescindible.

DSC_0033

Les mans de na Neus acabant de pastar.

4- Passat el temps, treieu la pasta de la gelera i feis-ne dues o tres bolles més petites. Posau-les entre dos papers de forn i amb l’aprimadora aplanau-la.

DSC_0056

Les mans d’en Francesc aprimant la pasta.

5- Tallau les formes amb els talladors de pasta i posau-les en un paper sobre la placa de forn.

DSC_0055

Les meves mans reorganitzant la palangana.

6- Forn a 160º, 12 minuts. Pensau que amb les galletes de xocolata no es nota quan estan fetes, per tant no us passeu de 12-14 minuts. Quan les treieu del forn estaran tovetes, no les toqueu massa fins que no estiguin fredes, ja que si no es rompran amb facilitat. Deixau-les refredar i ja les podreu decorar.

7- Preparau la glassa com indiquen les instruccions. Posau-la en una màniga pastissera amb una boquilla rodona del 2 i dibuixau sobre la galleta. Afegiu els “minilacasitos” abans que se sequi la glassa. Deixau eixugar tot el conjunt…

DSC_0065

DSC_0066

…I ja podreu gaudir d’unes galletes de xocolata boníssimes! En poder us posaré la de les galletes de vidriera, no desespereu! Salut i besades!

DSC_0034

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

2 Comentaris

  • Respondre lavanda 23 de desembre de 2015 a 17:34

    son monissims.. que bé tots aquests tallers que feu, perque també formen part de la educació a rebre, enhorabona. un petó molt gran.

    • Respondre decolorsisucre 23 de desembre de 2015 a 19:22

      Síii!!! Ens ho passam bé nosaltres com a profes i ells canvien un dia els llibres per farina, xocolata i sucre. No és mal canvi, no? Besades!!!

    Deixa un comentari