Receptes dolces

TALLER DE TORRONS

Ja us vaig contar fa uns mesos que al Museu de Manacor vàrem inaugurar una exposició sobre la gastronomia manacorina. Que encara no heu anat a veure-la??? No sé què esperau! Va!!! Que acaba dia 17 de gener, aprofitau les vacances de Nadal!

També us vaig contar que dins del programa de l’exposició havíem programat un cicle de conferències i de tallers. Ja hem acabat el cicle de conferències i ahir donàrem punt al de tallers. En una entrada anterior us vaig ensenyar el que férem en el taller de cuina i vins romans i avui us explicaré el que férem ahir en el taller de torrons.

Per començar, veureu que les fotos són bastant dolentetes. Que per què? Idò per la mateixa raó que en l’anterior ocasió: com que al Museu de Manacor no tenim llocs adequats per fer aquest tipus de tallers ens hem d’arreglar com podem. Aquesta vegada, com que havia de venir un grup de 50 persones a visitar el Museu no podíem estar dins la sala de prehistòria, i haguérem de muntar-ho tot dins la botiga. Sí, sí, dins la botiga. Què hi farem? Si algú guanya la loteria i ens en vol donar part per el nou magatzem no li direm que no!

Res, el cas és que la mestra del taller de torrons va ser na Bel Sunyer. Ens va ensenyar dos tipus de torrons, el d’avellana i el de vermell d’ou. Anem un a un.

 

TORRÓ D’AVELLANA

Ingredients:

 • 1/2 kg d’avellana torrada triturada
 • 350 gr de sucre en pols
 • 2 ous sencers
 • neules crues
 • Per la cobertura: 250 gr de xocolata, 60 gr de mantega i 1 cullereta de cafè d’aigua

Pas a pas:

1- Es mescla l’avellana, el sucre en pols i els ous amb una forqueta (mirau la foto de la portada).

2- Es fan bolletes amb la pasta que us quedi i es posen sobre les neules, aixafant-les un poquet. Retallau la neula com volgueu (quadrada, rodoneta…) però que en sobri pels costats.

DSC_0007

3- Foneu la xocolata al bany Maria (o al microones) i en estar fus a fegiu la mantega i la cullereta d’aigua.

4. Vessau la cobertura de xocolata per sobre del torró(*).

DSC_0013 DSC_0025

 

TORRÓ DE VERMELL D’OU

Ingredients:

 • 1 cullerada de monei torrat (llevant els fils)
 • 1/2 kg d’ametlla crua triturada
 • 6 vermells d’ou (+ un si trobau que queda molt sec)
 • 350 gr de sucre en pols
 • neules (opcional)
 • sucre (per cremar)

Pas a pas:

1- Mesclau l’ametlla amb el monei, fins que us quedi com si fossin miquetes de pa.

2- Per una altra banda mesclau els vermells d’ou amb el sucre, que quedi ben mesclat però sense batre.

3- Ara heu d’integrar les dues mescles. Ho heu de pastar tot molt bé amb les mans.

4- Ara ho podeu fer de dues maneres, o posar el torró en un motlle o fer bolletes sobre una neula. Si ho feis amb neula, en aquesta ocasió no ha de sobrar-ne pels costats.

DSC_0026

5- Arrebossau el torró de sucre i posau-ne d’extra per sobre.

DSC_0031

6- Cremau el sucre. Ho podeu fer amb diferents eines, com podeu veure a les fotos.

DSC_0036 DSC_0041 DSC_0044

Anam acabant l’any dolcet dolcet… que per moments agres sempre hi ha temps. Una besada a tots i que gaudiu de les receptes amb salut!

PD: Pels que seguiu el blog pel facebook o per instagram haureu vist que fa unes setmanes preparava un taller de galletes de Nadal per l’IES on faig feina. La setmana que ve us en mostraré els resultats i us duré la recepta!

(*) Com que el fogó elèctric que tenim no és la millor del món per cuinar, s’ens ha passat una mica la xocolata. A vosaltres us ha de quedar bastant líquid de manera que caigui pels costats del torró.

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

No hi ha Comentaris

Deixa un comentari

Translate »