General

PANETS D’HAMBURGUESA

En una entrada anterior us vaig parlar d’un llibre que em va encantar des de la primera vegada que el vaig veure Nueva York, las recetas de culto.  I és que no ens enganyem, els americans són els reis del fast food, però si els plats es fan com toca tant com fast, no són. M’he proposat fer una hamburguesa totalment americana. Bé, no totalment, perquè la carn la pens comprar ja picada i feta (tenim un comerç a Manacor que les fa de luxe, per què m’hauria de complicar tant?). Però el pa i el quètxup els vull fer jo.

DSC_0805

Un dia vaig provar de fer el quètxup, que de sabor molt bé (fantàstic de fet!) però la textura una mica espessa. Ajustaré un poc les mides. Per tant el tornaré a repetir i ja us contaré. Els panets però han sortit a la primera i ben bons! Duen una mica de feina de pastar i temps per tovar, però pel demés són ben senzills de fer. A més, els he tunejat una mica amb llavors de rosella i sèsam torrat i de wasabi.

DSC_0803

Mans a l’obra? Recepta extreta de Nueva York, las recetas de culto.

Ingredients:

  • 600 g de farina
  • 25 g de llevat fresc
  • 4 cullerades de sucre en pols
  • 2 culleretes de sal
  • 3 vermells d’ou
  • 180 ml d’aigua
  • 140 ml de llet
  • 50 g de mantega fusa
  • llavors de rosella, sèsam (natural, torrat, de wasabi… com volgueu, a gust del consumidor, opcional)

Pas a pas:

1- Mesclau la farina, el sucre i la sal i reservau.

2- Foneu el llevat en la llet tèbia i reservau.

3- Foneu la mantega amb l’aigua i afegiu la llet amb el llevat.

4- Ara toca pastar, si teniu un robot de cuina us serà molt fàcil, si no no farà falta aneu al gimnàs el dia que els faceu. Anau afegint els líquids a la farina, la sal i el sucre i anau pastant. Quan tengueu els líquids ben integrats, afegiu un a un els vermells d’ou.

5- Pastau fins que la pasta sigui un poc enganxosa però elàstica.

6- Formau una bolla i passau la pasta a un bol untat amb oli. Tapau amb paper de film i deixau tovar fins que dobli el seu volum .

7- Un cop hagi doblat el seu volum feis bolletes de pasta, tenint en compte que han de tornar a tovar i en el forn creixeran un poc més. Si voleu fer panets per hamburgueses grosses feis entre 8 i 10 bolletes. Jo he aprofitat el motlle dels whoopie pies perquè quedin amb una forma més o manco semblant (cosa que no ha passat, la pròxima vegada sortiran millor). Però si no teniu motlle de whoopie pies podeu fer una bolleta i posarla damunt una placa de forn i quedaran beníssim tembé. Procurau untar d’oli tant el motlle com la placa. Una vegada posades les bolletes en algun dels dos llocs tapau una altra vegada amb paper film i deixau que doblin el seu volum. Com que el motlle que he fet servir no té els forats molt grossos va de luxe per fer panets per a hamburgueses petites.

8- Forn a 220º. Pinzellau llet sobre les bolletes de pasta sense xafar-les i afegiu el “tunnig” que més us agradi o deixau-les sense res. Posau les plaques dins el forn uns 10-12 minuts. Deixau-les refredar… i farciu d’hamburguesa, cheddar, envinagrats, tomàtiga, salses…

DSC_0788

Ja veieu, és fast food una mica més elaborat! Ens veiem la setmana que ve? No oblideu passar per aquí a veure les novetats!

Una besada!


PD: Podeu utilitzar la mateixa recepta per fer panets de hot dog, només haureu de fer una forma més allargada amb la pasta.

PD2: Pensau que són casolans, no duen conservants, per tant quasi millor si són fets i menjats en poc temps!

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

2 Comentaris

  • Respondre Beatriz 5 de Juliol de 2016 a 13:48

    No els faré perque no en tinc ni idea, pero em semblan una delicia, a la vista, i estic segurisima que al paladar! Escolta, sesam de wasabi??? no ho habia sentit mai! que bo!! També pica??
    Un petó, m’han encantat 😉

    • Respondre decolorsisucre 6 de Juliol de 2016 a 19:10

      Síii!!!! Jo tampoc l’havia sentit anomenar mai, però tenc una amiga molt entusiasta de tot el que sigui japonès, i un dia que li vaig demanar sèsam (jo demanava si en tenia de normal), me’n va treure de no sé quantes classes! Un d’ells era el de wasabi, no és tan picant com la pasta, però dóna aquell toc especial. 😀

    Deixa un comentari