Receptes dolces

PASTÍS DE XOCOLATA I MASCARPONE

Sabeu d’aquells dies que us pensau que teniu tot el procés del que sigui que anau a fer controlat i quan us hi posau us falten coses? Unes tisores, un llapis… ai! Un bolígraf verd! O un pinzell de llengua de moix del 2. Bé, en aquests moments diriem que la situació no és dramàtica.

DSC_0337

Però ho pot arribar a ser si t’aixeques diumenge de matí per fer un pastís a ta mare pel seu aniversari i… obres la gelera i et trobes que no hi ha això o no hi ha allò. Que el licor que et pensaves que tenies per posar al pastís s’ha acabat? Val, no passa res, canvies els plans. Ai, ai, ai… que tampoc hi ha nata per farcir res! La cosa ja es complica bastant… però de sobte descobreixes que vares comprar mascarpone (encara no sé perquè) i que per sort no ha caducat (hagués estat un pèssim moment per caducar).

Què fas quan et passa una cosa així? Hi ha dues possibilitats: entrar en pànic, vestir-se a corre-cuita i partir volant a cercar un pastís al forn per a l’ocasió…; o respirar profundament, fer una anàlisi de la situació, agafar-s’ho amb calma i adaptar-se.

DSC_0346

I això no és tot. Per si la cosa no fos estressant, el mateix dematí te n’adones que no sereu 7, sereu 11 a dinar! AHHH! Horror!

Què fas? Idò una coca normaleta, però que farcida i decorada queda resultona. Un pastís de xocolata farcit de confitura i crema de mascarpone. Després d’això unes quantes sessions de relaxació m’haguessin anat moooolt bé! Anem amb la recepta!

DSC_0348a

Ingredients:

Per la coca

  • 200 g de sucre
  • 160 g d’oli d’oliva suau
  • 4 ous de mida M
  • 160 g de farina amb llevat incorporat
  • 40 g de cacau en pols sense sucre
  • 1 cullereta de llevat en pols
  • un poquet de llet

Pel farcit i la decoració

  • 500 g de mascarpone
  • 200 g de sucre en pols
  • 1 pessic de cremor tàrtar
  • Confitura de gerds i maduixes a parts i iguals
  • Groselles (o el que volgueu posar per decorar)

Pas a pas:

1- Mesclau l’oli amb el sucre i mesclau bé. Anau afegint els ous un a un fins que estiguin ben integrats.

2- Mesclau en un bol apart la farina, el cacau i el llevat. Afegiu a poc a poc aquests sòlids a la mescla anterior.

3- Si trobau que la pasta queda massa espessa per treballar-la podeu afegir un poquet de llet.

4- Posau la pasta dins el motlle (prèviament untat per a que no s’enganxi).

5- Forn a 175º-180º, uns 20 minuts o fins que en punxar amb un escuradents aquest surti net.

6- Un cop feta la coca, treta del forn i tallada en dos, podeu farcir-la de confitura de gerds i maduixes (o de la que més us agradi).

7- Per a la crema de mascarpone, bateu el mascarpone amb el sucre en pols i el cremor tàrtar fins que tot estigui ben integrat i hagi pujat. Posau-lo dins una màniga pastissera, tallau la punta i posau la crema fent petites bolletes, tant en el centre del pastís com per sobre. Decorau com us vengui més de gust. Ja que el pastís és dolcet he preferit posar una fruita que és més aviat àcida.

DSC_0351

Què trobau? Després de tot l’estrés i els nervis, la cosa tampoc no va anar tan malament. És dels pastissos que més m’agraden: gustosos i melosos, amb un punt àcid.

La setmana que ve us duré una cosa molt especial… els que em seguiu per instagram començareu a veure cosetes ben aviat.

Besades!!!

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

No hi ha Comentaris

Deixa un comentari

Translate »