Tanta sort que es va descobrir Amèrica, perquè si no, la majoria de plats mallorquins d’avui en dia… Ni tumbet, ni aguiats, ni trempó, ni… aix… serien uns plats un poc trists… I crec que un dels ingredients estrella, de la gastronomia dolça per suposat, és la xocolata!
M’encanta la xocolata, però tota sola no li trob massa la gràcia… Això sí, acompanyada d’altres elements la cosa millora molt! A veure, quants de vosaltres diríeu que no a unes fraules regades de xocolata? o a un pastís farcit d’una ganache ben xocolatada? La xocolata millora els dolços, no hi ha més!
Idò res, aquí teniu uns pastissets de taronja… amb cobertura de xocolata! Voleu intentar fer-los?
Ingredients:
- 200 g de sucre
- 160 g d’oli d’oliva suau
- 4 ous talla M
- 200 g de farina amb llevat incorporat
- 1 cullereta de llevat en pols
- 2 cullerades de xarop de taronja (opcional)
- Confitura de taronja
- Xocolata de cobertura
- Mantega de cacau (opcional)
Pas a pas:
1- Primer de tot heu de mesclar el sucre amb l’oli. Mesclau bé, i després anau afegint els ous un a un.
2- Mesclau la farina amb el llevat, i afegiu-lo a poc a poc a la mescla anterior.
3- Un cop ben integrat tot afegiu les dues cullerades de xarop de taronja. Si no en teniu podeu posar-les de llet.
4- Preparau una palangana amb paper de forn i posau la mescla a sobre estenent-la bé, com si anéssiu a fer un braç de gitano.
5- Forn a 170º fins que vegeu que està amb un color daurat en la seva superfície. Convé que poseu la palangana el més avall que pogueu, si no agafarà color massa aviat per sobre.
6- Un cop hàgiu tret la palangana del forn i la coca estigui ben freda, amb un tallapastes tallau cercles (o la figura que volgueu).
7- Posau una cullereta de confitura de taronja en el centre del cercle i reservau dins la gelera.
8- Foneu la xocolata i, si voleu, afegiu unes perles de mantega de cacau. La mantega farà que el cacau sigui un poc més líquid a l’hora de cobrir els pastissets.
9- Per cobrir els pastissets, jo ho he fet així: he agafat cada pastisset i l’he posat sobre una pala de pastisseria (també les podeu posar sobre una reixeta) i amb una cullera he anat cobrint cada un d’ells amb la xocolata. Anau en compte de cobrir per complet el pastisset i deixau-lo assecar sobre un paper de forn.
Un cop sec… Jo no esperaria massa! A menjar! No són uns pastissets massa complicats i els petits de la casa poden col·laborar tallant la coca o posant la confitura, no trobau?
Esper que us agradin! Ens veim en la següent entrada. Una besada!
PD: Si afegiu mantega de cacau a la xocolata no convé que un cop els pastissets estiguin acabats els deixeu a la gelera. La xocolata us quedarà blanca! No vol dir que torni dolenta, només que quedarà lletja.
2 Comentaris
Es veritat que no semblen excesivament complicats, m’encanten!!!! una mica com les Pimm’s de LU, que son les meves favorites… 😉 gracies per tantes receptes maques Joana , una abraçada.
Sí! Serien una mica les Pimms, i crec que de gust són semblant, però vaja, aquestes són una mica més generoses en quant a quantitat de confitura, bescuit i xocolata 😀 Moltes gràcies Beatriz!!!