Receptes dolces

Pastissets menorquins

No sé si estaria bé anomenar-los així, perquè imagin que els propis menorquins només en diuen pastissets. Però vaja, com que en aquest blog n’hi ha tants de dolços millor especificar.

M’encanta tenir amics a diferents parts del món. Crec que les més llunyanes són les meves companyes de residència de Barcelona, que són mexicanes. Elles m’han passat receptes com el “pan de muerto” o el pastís de “3 leches”. Aquesta que teniu aquí ve dels nostres veïnats més propers, gimnèsics com nosaltres.

S’assemblen molt en quant a la forma als nostres senyorets (o crespells), però veureu que els ingredients varien una mica. Aquesta recepta me l’ha passada na Magdalena, menorquina d’arrel, i esper que no sigui la primera perquè no sabeu com de bons han sortit! I per cert, són el dolç estrella de qualsevol celebració pel que m’han dit. Així que són una bona opció per fer-los en qualsevol ocasió.

Ingredients:

  • 800g de farina
  • 400g de sucre
  • 400g de saïm
  • 8 vermells d’ou
  • Un poquet de pell de llimona (jo n’he posada de mitja llimona)
  • 1 cullereta d’essència de vainilla (jo l’he posada en pasta)
  • sucre en pols per la decoració

Passa a passa:

1- Mesclam el sucre amb els vermells d’ou i els pujam fins fer-los escumosos.

2- Anam afegint-hi el saïm a poc a poc.

3- Quan ho tenim tot mesclat hi incorporam la pell de llimona i la vainilla.

4- Afegim en aquest punt la farina a poc a poc, tenint en compte que la pasta no ha de quedar molt dura. Segurament no necessitareu els 800g sencers de farina. Quan ja la pogueu treballar bé és el moment d’aturar d’afegir-la.

5- Estiram la pasta amb una primadora (uns 0,5cm de gruixa) i tallam les formes amb el nostre motlle de senyoret i les posam sobre un paper de forn abans de posar sobre la placa de forn. El que més es pareixia als tradicionals dels que tenia jo era aquest de la flor, però imagin que no hi ha cap problema de fer-los amb una altra forma. Si els feis de formes diferents procurau enfornar les que tenen la mida més o manco semblants juntes.

6- Posam el forn a 175º-180º i quan estigui calent enfornam els pastissets uns 15-20 minutets o fins que vegeu que han agafat coloret. Cada forn és un món.

7- Els deixam refredar i en estar freds els podem emblanquinar amb sucre en pols o floreti (paraula nova que he après amb aquesta recepta!).

Ja ho sabeu, si teniu cap recepta que volgueu que provi de fer per poder-la compartir en el blog ja ho direu! Gaudiu del que queda abans de la tornada a l’escola i dels pastissets menorquins. Moltes gràcies per la recepta Magdalena!

Entrades Anteriors

També et pot interessar...

No hi ha Comentaris

Deixa un comentari

Translate »