DIY

RENOVAR UNA GELERA

Em fa ganes tenir una gelera nova. D’aquestes súper xules, moderna, amb mil històries que la facin molt eficient i pràctica… Però la que tenc encara funciona (i molt bé), i no estic per tirar doblers d’aquesta manera.

Just hi ha un petit emperò: està bastant usada, amb alguns copets i ratllades. En alguna d’aquestes ratllades ja hi comença a haver un poquet de rovell… i és un tant trista d’aquesta manera. Vaig estar mirant molt per Pinterest a veure si trobava alguna idea que m’agradés. I en vaig trobar: el que feia la majoria era pintar o enganxar vinils o ferratines. Fàcil! Però què?

dsc_0995

Imatges extretes de Pinterest

Aquí la cosa ja va anar rodada. Un cop ja sabia que la volia pintar tenia molt clar el motiu:

463be70ad8cd59ee009211f634bbf25b

Imatge extreta de Pinterest.

Fa molt de temps que vaig trobar aquesta imatge, que és de la revista Marie Calire Idées, de la que ja us he parlat alguna vegada., i me tenia completament enamorada… Però això de pintar la gelera de color rosa i cel… No, definitivament, no. Vaig pensar de posar un espai en blanc per poder escriure i la resta decorar-ho amb pastissos (segurament en aquestes altures de la pel·lícula no us sembla estrany, no?).

fotojet-collage6

Idò així és com ho vaig fer.

Materials:

 • Pintura de pissarra a l’aigua (n’hi ha de diferents colors, jo vaig triar el negre)
 • Pintura chalk paint (depenent del vostre disseny necessitareu uns colors o altres)
 • Pinzells
 • Corró d’escuma*
 • Fotocòpies dels elements que volgueu pintar amb la mida que necessiteu
 • Paper de calc per a roba
 • Cinta de pintor
 • Llapis o bolígraf
 • Alcohol
 • Acetona
 • Cotó

Pas a pas:

1- Primer de tot, heu de fer ben neta la gelera amb cotó i alcohol, per eliminar restes de greix que hi pugui haver.

2- Amb un corró d’escuma donau una primera passada de pintura per tota la superfície que volgueu pintar. En el meu cas només he fet les dues portes, els laterals no els he pintat.

3- Un cop seca la primera capa jo en vaig donar dues més, esperant el temps recomanat en el pot de pintura de pissarra. Per a què us quedi bé, és recomanable donar les passades de pintura cada vegada d’una manera: si la primera l’heu donada en sentit vertical, la segona donau-la en sentit horitzontal.

4- Un cop hàgiu donat les passades necessàries a tota la superfície deixau-lo assecar bé. Podeu deixar la gelera així, que també té la seva gràcia. Però si hi voleu pintar algun motiu… anau al pas 5.

5- Enganxau el paper de calc per a roba en el revers de la fotocòpia amb el vostre motiu. Vigilau que la part de paper de calc en color estigui de cara a la gelera. Enganxau-ho tot amb cinta de pintor a la zona on volgueu posar aquell motiu. Passau el bolígraf o el llapis per sobre del dibuix, així el marcareu a la superfície.

fotojet-collage-4

6- Traieu el paper i pintau amb els colors que més us agradin.

7- Repetiu aquestes passes amb tots els motius que volgueu pintar.

8- Si heu tacat alguna zona amb pintura de pissarra i la voleu treure (sobretot damunt plàstic) mullau un cotó amb acetona (la de despintar les ungles, sí, aquesta), i fregau la zona fins a deixar-ho ben net.

fotojet-collage3

I ja teniu la gelera renovada! I qui diu gelera diu armari, taula, o qualsevol altre moble de per casa que estigui una mica atrotinadet o que hagi perdut la seva gràcia original.

Si ho intentau per favor enviau-me el resultat final. M’encantarà veure les vostres propostes!!!!

Besades!!!


(*) Els corrons d’escuma (rodillos de espuma, en castellà), són l’eina ideal per aquesta feina. També anirien bé les paletines de pintor, però es veurien les marques dels pèls.

PD: El paper de calc per a roba es ven a merceries, o en botigues de patchwork i venen en paquets de 4 o 5 i en diferents colors, el que fa que sigui més fàcil veure el dibuix sobre superfície negra.

PD2: Han sortit fa moooolt poc els retoladors de chalk paint, cosa que us farà molt més fàcil repassar el contorn dels dibuixos en blanc, no com jo que ho he fet a pinzell i últimament el meu pols està… d’aquella manera…

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

2 Comentaris

 • Respondre Beatriz 15 d'octubre de 2016 a 10:46

  Jaja que bona !!! T ha quedat ideal, quina feinada, i que xulo el resultat!! Nena, vigila, després de una nevera ja estàs embalada, a veure que serà el següent 😉 un petó gran, ah i flipo molt amb lés idees de la gent a pinterest!!

  • Respondre decolorsisucre 16 d'octubre de 2016 a 18:11

   Jajajaja La veritat és que jo també vaig al·lucinar bastant, i he posat les més normaletes! Però tranqui, he tengut “pintera” per una temporada. Em dedicaré a fer coses més petites ara. Ja te contaré!
   Besades Beatriz!!!

  Deixa un comentari

  Translate »