dsc_0006
Receptes dolces

CUPCAKES DE “MORT PER XOCOLATA” (DEATH BY CHOCOLATE)

Ja us ho vaig dir, per a mi la tardor, amb els seus colors, té un encant únic. M’encanten els tons ocres, taronges, marrons… Són uns colors que em recorden a moltes coses. Sobretot aquell dia que anaves a l’escola amb vestit o calçons curts i de sobte al sendemà t’havies de posar màniga llarga.

dsc_0010

També em recorden a que els dies es fan més curts, sí. Però també que fa unes ganes tremendes beure una xocolata calenta amb una ensaïmada, o entrar al cine només per estar una estoneta calentons mirant una peli amb unes crispetes. D’acord, potser no és una estació tan alegre com l’estiu, però ja li farem nosaltres, no?

Els darrers anys s’ha posat molt de moda entre el més petits celebrar Halloween. Personalment no em sembla una festa tan diferent de les nostres, però això sí, amb un caire més comercial.  I si voleu saber un poc més i entendre perquè dic que no hi ha tanta diferència entre una i l’altra mirau aquest document.

dsc_0026

El cas és que tenia intenció de fer una altra classe de cupcakes… però és que encara no he acabat d’estrenar tots els regals que em varen fer pel meu aniversari!!! Mirau quines càpsules i quins toppers més xulos!!! No podia esperar! Trobau que ja podem començar amb la recepta? 😉

dsc_0030

(Recepta dels cupcakes de na Bea Roque, El Rincón de Bea)

Ingredients:

Per els cupcakes

  • 125 g de mantega
  • 300 g de sucre
  • 2 ous XL
  • 280 g de farina
  • 1 cullereta de llevat en pols
  • 1/2 cullereta de bicarbonat
  • 2 culleretes d’extracte de vainilla
  • 250 g de crème fraîche (nata fresca)
  • 125 ml de llet
  • 50 g de cacau en pols
  • 250 g de perles de xocolata de cobertura 70%*

Per la buttercream de merenga de taronja

  • 4 blancs d’ou
  • 220 g de sucre
  • 350 g de mantega
  • la pell d’1 taronja i mitja

 

Pas a pas:

Per els cupcakes

1- Mesclau la farina, el llevat en pols, el bicarbonat i el cacau en pols en un bol i reservau.

2- En un altre bol petit preparau les perles de xocolata amb 3 o quatre cullerades de la mescla anterior i mesclau bé. Reservau.

3- Mesclau la llet i la nata i reservau.

4- Amb un robot de cuina mesclau la mantega i el sucre fins que estiguin ben integrats i formin una pasta cremosa.

5- Afegiu els ous d’un en un. no afegiu el següent fins que l’anterior estigui ben integrat. Semblarà que la mescla es talla, però insistiu, tot tornarà a lloc aviat. Afegiu la vainilla.

6- En aquests moments heu de començar a afegir la farina i la nata de la següent manera: primer afegiu 1/3 part de farina, seguidament la meitat de la nata i la llet, en tercer lloc una altra 1/3 de la farina, la resta de la nata i per finalitzar, el que quedi de la farina. Cada vegada que afegiu una cosa nova mirau que tot estigui ben integrat abans d’afegir el següent. Tot això ho heu de fer a velocitat baixa.

7- En aquest punt treis el bol del robot de cuina i afegiu les perles de xocolata amb l’ajuda d’una espàtula. No insistiu massa, quan ja us sembli que estan ben repartides és moment de posar-les en les càpsules, no ompliu més de 2/3 de la seva capacitat.

Forn a 170º, uns 20-22 minuts.

 

Aquí acaba la recpta de na Bea Roque, però jo li he afegit una buttercream de merenga de taronja, anem amb ella:

Per la buttercream de merenga de taronja

1.- Posau els blancs d’ou i el sucre a bany Maria removent de tant en quant fins que en tocar amb els dits el sucre s’hagi dissolt completament i no noteu cap granet.

2.- Posau aquesta mescla anterior a la batedora i bateu fins a que la merenga hagi pujat  i estigui freda.

3.- Afegiu la pell de la taronja fins que estigui ben repartida.

4.- Anau afegint la mantega a trossets anant alerta que estigui ben fluixa. Quan faci un poquet que li hageu afegit veureu que la mescla té pinta de tallada. Tranquils, deixau que segueixi batent durant uns minuts (entre 5 i 10). Pensau que estau mesclant un element no greixós amb un que sí ho és, necessita una estona per emulsionar. Quan estigui ben mesclat veureu que la mescla torna molt sedosa.

5.- Posau la buttercream en una màniga pastissera i decorau els cupcakes freds.

dsc_0044

I ja els teniu!!! Uns cupcakes molt adequats per la festa de la nit de les ànimes, no trobau???

Tastau-los… Estan “de mort”!

Besades!!!


(*) Les que van millor són les del Mercadona, no es fonen tant i en menjar els cupcakes us les trobareu quasi senceres.

 

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

2 Comentaris

  • Respondre beatriz 21 d'octubre de 2016 a 8:44

    Me superencantan!!!! Només hi ha un pero, i es que quan els faci em sortiràn com un xurro comparat amb els teus … 😉 Happy Halloween, jo també m’apunto a cel.lebrar tot lo cel.lebrable!! Una abraçada de por !

    • Respondre decolorsisucre 23 d'octubre de 2016 a 5:53

      Andaaaaa!!! Si són molt senzills Beatriz! Una fashion victim com tu segur que els brodaria! I tu tranqui, en el cas que no sortissin exactament com vols pensa que són de Halloween… tenen tot el dret a quedar “de por”! ???

    Deixa un comentari