Begudes

LICOR DE MANDARINA

La setmana passada us vaig parlar dels meus llibre de cuina preferits, o dels que bàsicament no en puc prescindir. D’un d’ells, del d’Antoni Tugores és aquesta recepta. Senzilla, amb ingredients bàsics, com en la gran majoria de les receptes populars mallorquines.DSC_0111 Aquesta recepta fa anys que la feim a ca nostra. Va començar per provar a veure què en sortia i s’ha acabat convertint en un clàssic. Només té un “emperò”: un dels ingredients no és precisament gaire econòmic. L’alcohol que s’utilitza per fer aquesta recepta s’ha de comprar a la farmàcia, i l’heu de demanar específic per fer licor. Quan us el donin pensareu que és una botella d’alcohol normal (excepte pel preu, uns 27 euros), com el que utilitzam per curar les ferides, però no, és alcohol pur, i amb això heu d’anar molt alerta. No n’utilitzeu d’altre.DSC_0114Pel que fa als altres ingredients… Els teniu a casa ben segur, i si no, sempre trobareu a algú que tengui mandarines a foravila, no és mal de fer aquesta part, no trobau? Anem amb la recepta i així veureu que és una recepta senzillíssima.DSC_0118 Ingredients:

  • 6 mandarines
  • 1 l d’alcohol (per fer licor)
  • 1 l d’aigua
  • 1 kg de sucre

Pas a pas:

1- Aquesta primera part necessita d’un mínim de paciència, però també és la més fàcil. Triau 6 mandarines que no tenguin cap tara a la pell i treieu-lis el capollet anant alerta de no arribar a la part blanca. Feis-les ben netes.

2- Posau les mandarines i l’alcohol en un recipient que es pugui tancar i deixau-ho reposar tot durant 40 dies en un lloc on no li pegui la llum directa ni calor excessiva. Au! Primera part acabada!

3- Passats els 40 dies preparau un xarop amb l’aigua i el sucre. Deixau-ho al foc fins que comenci a bullir, el sucre ja s’haurà dissolt per complet. Deixau refredar.

4- Retirau les mandarines de l’alcohol i afegiu el xarop ja fred.

5- Per embotellar: posau un embut a la boca de la botella i un tros de tela finet, per poder colar petites busquetes que hi pugui haver. Anau omplint les botelles i tapau amb un tap de suro.

Deixau reposar unes setmanes i serviu ben fresquet.  Fàcil, no?

Animau-vos a fer aquesta recepta, és senzilla i no té possibilitat de sortir malament.

Ens veim la setmana que ve. Una besada!DSC_0125


PD: Fa molt de temps que tenim aquestes botelles, les vàrem comprar fa anys a Ca’n Garanya, però enguany ja vèiem que els taps d’algunes estaven bastant deteriorats. Res més fàcil que tornar a Ca’n Garanya i comprar-ne de nous! Valen tan sols uns cèntims.

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

10 Comentaris

  • Respondre J. E. 14 de febrer de 2016 a 12:10

    Ideal! Aquesta l’hauré de provar!

  • Respondre gataflamenca 15 de febrer de 2016 a 19:56

    Me encantan las botellas!! seguro que está riquísimo! 🙂

  • Respondre Anabel Ureña 16 de febrer de 2016 a 18:25

    Ha d’estar molt bó i ser molt refrescant, petonets

    • Respondre decolorsisucre 16 de febrer de 2016 a 20:46

      Anabel! Amb un poc de gel, a l’estiu, o després d’un bon dinar vora el foc… t’ho imagines? 😉

  • Respondre lavanda 17 de febrer de 2016 a 0:00

    Jaja, yo como Gata, me he enamorado de las botellas!!!! I fa una pinta de estar boníssim…!!!

    • Respondre decolorsisucre 18 de febrer de 2016 a 17:02

      Sí!!! Tenim la sort de tenir una botiga a Manacor que du unes coses moníssimes! Gràcies!!!

  • Respondre Lola Redondo 17 de febrer de 2016 a 12:50

    Qué botellas tan bonitas!! Y las etiquetas!! Tiene que estar muy bueno!! Qué bonito para regalar!!

    • Respondre decolorsisucre 18 de febrer de 2016 a 17:01

      Hola Lola! Pues mira, lo de las etiquetas es curioso, porque son de Ikea! Las tenia de hace tiempo y las tenia olvidadas!

    Deixa un comentari

    Translate »