Receptes dolces

PRALINÉ D’AVELLANA

Aquesta és una d’aquelles receptes que durant una temporada fas molt i de cop i volta estàs anys a tornar a fer. Sense cap sentit deixes de fer-la, no perquè sigui complicada, al contrari. Però n’hi ha d’altres de més vistoses que atreuen més l’atenció.dsc_0530

Enguany però, no m’hi he pogut estar. Recordava que era molt bona, les avellanes m’encanten. I avellanes amb mel? Buah! No hi ha paraules.

Aquesta recepta la vaig aprendre a un curset de cuina al Centre d’Adults de Manacor, ja fa uns anys. De totes les receptes que ens varen ensenyar aquesta ha estat la única que he repetit més d’una vegada. I crec que ningú que n’ha menjat ha dit que no li agradés. Té un gust ben especial.

dsc_0539

Com podeu veure, he fet els pralinés a dins motlles d’alumini d’un sol ús. És més fàcil a l’hora de treure’ls del motlle i d’aquesta manera els podeu regalar sense passar pena.

dsc_0559

Ingredients:

Per la base

  • 300 g de farina
  • 150 g de mantega
  • 150 g de sucre
  • 1 ou
  • 1 polsim de sal

Pel praliné

  • 180 g de mantega
  • 180 g de nata
  • 170 g de mel
  • 75 g  de sucre
  • 450 g d’avellanes

Pas a pas:

1- Començau preparant la base mesclant tots els ingredients i posant la pasta de base en motlles d’alumini (d’aquests d’usar i tirar). Aquests us seran molt més còmodes a l’hora de treure’ls i servir el praliné que un de ceràmica o de vidre. Procurau untar els motlles abans de posar-hi res amb oli, mantega o spray.

2- Posam la mantega, la nata, la mel i el sucre al foc. Ho feim bullir entre 5 i 10 minuts a foc mitjà.

3- Mentre tenim la mescla al foc picam les avellanes. No és necessari que quedin trossos molt, molt petits.

4- Afegim les avellanes a la mescla anterior i deixam que torni a bullir. Quan arrenqui el bull ho podem treure del foc.

5- Posam a sobre de la base el praliné i ho posam al forn que haurem encalentit a 160º amb el ventilador posat (si el vostre forn no en té podeu pujar la temperatura 10º-15º). Procurau posar els motlles a mitjana altura dins el forn. Enfornau durant 30-40 minuts.

 

Per decorar he posat un polsim de purpurina comestible. A sobre d’això hi he posat unes estrelletes de cartolina per deixar una reserva i hi he espolsat cacau pur sense sucre. Quan es treuen les estrelles de cartolina ens queda la marca amb la purpurina.

dsc_0567

No ho trobau un detallet moníssim (i boníssim!) per regalar o per posar a la taula de Nadal? Mirau si és fàcil quedar bé!

Abans de les vacances de Nadal només em queda una recepta per penjar, després m’agafaré unes petites vacances per carregar piles i idees, si ho trobau bé 😉 .

Besades!!!


PD: Si us saltau el pas de posar la base, i només feis el praliné, ho poden menjar celíacs.

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

No hi ha Comentaris

Deixa un comentari

Translate »