Receptes dolces

ROTLLOS DE CANYELLA (CINNAMON ROLLS)

Aquesta setmana no ha estat de les fàcils. Molta feina, reunions l’horabaixa, queda una setmana per inaugurar l’exposició (la setmana que ve us ho contaré tot)… i tot això amb un familiar a l’hospital.

 

Sin-título-2

 

I sabeu què? Idò resulta que l’hospital no té cap “Estrella Michelín”. No, no en té cap. Curiós, no? Per això, ahir que era divendres, vaig aprofitar el capvespre per cuinar alguna coseta que no patís massa el transport i aguantés uns dies. Així el nostre pacient impacient podrà menjar alguna coseta que no sigui d’hospital.

 

Sin-título-3

 

Mirant els llibres de reposteria que tenc per casa vaig acabar consultant un dels habituals, el de na Bea Roque El rincón de Bea: delicias para compartir. Vaig trobar aquests cinnamon rolls o rotllos de canyella. No sé explicar molt bé què són: crec que bàsicament es podrien definir per uns rotllets de pasta dolça (contundents, això sí) amb un glacejat de sucre per sobre.

 

Sin-título-1

 

Resulta que no tenia tots els ingredients que demanava, per tant l’he adaptada una mica al que tenia per casa. A la recepta us posaré els ingredients originals i al costat els que jo he canviat, per si us pot servir. Anem amb la recepta.

 

DSC_0289

 

Ingredients:

Per la pasta:

  • 850 gr de farina (potser haureu d’afegir alguns grams més)
  • 2,5 culleretes de llevat en pols
  • 125 gr de sucre
  • 2 culleretes de sal
  • 1 cullereta de nou moscada en pols
  • 250 ml de llet tèbia
  • 3 ous i un vermell d’ou per pinzellar
  • 1 cullereta d’extracte de taronja o pell ratllada de taronja (aquí he fet servir essència de flor de taronger, es ven a tots els supermercats)
  • 125 gr de mantega fusa

Pel farcit:

  • 90 gr de sucre
  • 2 culleretes de canyella en pols
  • 60 gr de mantega fusa

Pel glacejat:

  • 100 gr de sucre en pols
  • 1 cullerada de llet (jo n’he posades dues)
  • 1/2 cullereta de pasta de vainilla (jo n’he posada una de sencera de xarop d’auró)

Extres:

  • Sucre granulat (això no estava a la recepta)

 

Anem amb la preparació:

Per la pasta:

Mesclau tots els ingredients secs per una part i els humits per una altra. Mesclau-ho després tot junt en un bol fins aconseguir que la pasta no s’enganxi a les parets del recipient, aquí entraran en joc els grams de farina de més. Una vegada arribat a aquest punt, deixau-ho tovar una estona (jo no ho vaig fer, i no hagués anat malament, però tampoc no va ser un desastre).

Mentre tova podeu preparar el farcit. Aquí sí que ho he fet a la meva manera: he mesclat tots els ingredient junts en un bol petit. Reservau.

En haver tovat, separau la pasta en dues parts. Feis una bolla amb la primera de les parts i esteneu-la bé sobre la superfície de treball. Amb un pinzell de cuina repartiu el farciment per sobre. Tallau tires de pasta i enrotllau-les, amb el farciment cap endins. Deixau els rotlles sobre paper de forn amb una distància prudent uns dels altres. Pinzellau per sobre amb el vermell d’ou batut. Posau-lo al forn prèviament encalentit a 200º, uns 20-25 minuts.

Mentre es cou podeu preparar el glacejat. Mesclau tots els ingredients fins a formar una pasta fineta, amb la consistència de cola de fuster.

Un cop hageu tret els rotlles del forn, i encara en calent, repartiu el glacejat per sobre fent fils amb una cullereta. Per sobre, i opcionalment, hi podeu posar altres ingredients sòlids, jo hi he posat sucre granulat.

 

M’han quedat uns rotllets petits i alts, i potser no és la forma que haurien de tenir exactament. Però són bons, i crec que seran del gust dels seus tastadors.

La setmana que ve no hi haurà una recepta realment, però crec que us crearà “talent” d’una altre gana, la gana de saber. Ens veim la setmana que ve!

Sin-título-4

Entrades Anteriors Propera Entrada

També et pot interessar...

1 Comentari

  • Respondre CINNAMON BUNDT | De Colors I Sucre 26 de maig de 2016 a 19:58

    […] rotlles de canyella. El que passa és que la recepta és diferent, la que us vaig ensenyar fa temps aquí és més semblant a un panet dolç, aquesta és més tipus coca… I no vegeu quina […]

  • Respon a CINNAMON BUNDT | De Colors I Sucre Cancel·lar resposta

    Translate »