Com heu passat les vacances de Pasqua? Heu viatjat? Heu descansat? Jo no, ni una cosa ni l’altra. He tengut mil i una feines. Algunes amb poques ganes de fer-les i d’altres amb més. Però vaja, res massa esgotador.I d’activitats esgotadores va la cosa. A tothom que li deia que havia fet confitura de níspero es quedava bocabadat i hem demanava si no m’havia costat molt pelar-los i treure’ls el pinyol. I no, no va costar massa. Tenint en compte que la pell dels nísperos es treu sola quan estan madurs no va ser molt difícil. I els pinyols tampoc és que siguin minúsculs. Per tant no, no us costarà massa preparar la fruita per fer la confitura, només que quan us penseu tenir-ne quilos i quilos resultarà que sols en teniu la meitat del que us pensau.
Crec que hi ha poques cases on hi hagi nesprers on s’aprofiti tota la fruita. Per tant, aprofitar-la per fer-ne confitura o gelat, ara que arriba el bon temps, és una opció fantàstica, no trobau?
A més, els níperos són fantàstics com a depuratius, depuren el fetge, són baixos en calories, ajuden a baixar el colesterol i el sucre en sang, és beneficiós pel sistema intestinal… Necessitau més raons per consumir aquesta fruita? 😉
Ingredients:
(per mig quilo de fruita)
- 1/2 kg de nísperos (pelats i sense pinyols)
- 250 g de sucre
- 1/4 de tassó d’aigua
- 1/2 cullereta de pectina en pols (o 1/4 de poma amb pell i sense llavors)
- 1/4 de llimona
Pas a pas:
1- Pelam els nísperos i els treim els pinyols.
2- Posam tots els ingredients en una olleta i els deixam bullir remenant contínuament perquè no s’enganxin a la base.
3- Deixam bullir entre 20-30 minuts, retiram del foc i deixam refredar.
4- Quan estigui fred, trituram fins a deixar una textura fina (treient la llimona per fer-ho) i tornam posar al foc uns 20 minutets més.
5- Posam dins el pot, tancam i deixam refredar el pot cap per avall, així ens estalviam haver de bullir-lo després.
D’acord que en versió confitura, i acompanyant sobrassada o formatge no seria la millor per perdre pes, però i el gust que passareu?
Ens veim aviat!
Besades!!!
No hi ha Comentaris