General

TRUFES DE PASTANAGA

Trufes de xocolata, de coco, de licor, de fruites… Però de pastanaga no n’havia sentit parlar. I vosaltres?

La nit de cap d’any del 2019 al 2020 vaig fer aquestes trufes. Tenia ganes de provar-les des que vaig fer la segona part del curs “Las mil y una noches”. Aquesta en concret és una recepta índia, es veu que molt coneguda.

Realment és molt fàcil de fer però du un temps d’elaboració ja que s’han de deixar refredar la pastanaga. És una recepta sense gluten i dolceta però sense embafar, per tant és ideal per aquells que teniu celiaquia. Anam amb la recepta?

Ingredients:

  • 500 g de pastanaga
  • 80 g de coco ratllat
  • 20 g de farina d’ametlla
  • la pell d’una llimona ratllada i un raig de suc de llimona
  • 120 g de sucre
  • 1 cullereta de postres de canyella
  • 1 cullereta de postres d’essència de vainilla
  • pistatxos trossejats (s’han de notar els trossets, ni massa grossos ni massa petits)

Passa a passa:

1- Bullirem la pastanaga trossejada fins que estigui ben tova. Li traurem tota l’aigua i la reduirem a puré amb una batedora.

2- Posarem el puré de pastanaga en una pella, amb el sucre i la vainilla, a foc mitjà uns 20 minuts. La pastanaga ha de perdre aigua i el sucre s’ha d’integrar perfectament. Veurem que la pasta es desferra de la superfície de la pella i té un aspecte compacte. Alerta que el sucre no s’enganxi!

3- Un cop fora del foc, afegim la resta d’ingredients (excepte els pistatxos), els mesclam bé amb l’ajuda d’una cullera o espàtula i ho deixam reposar i refredar del tot bé mitja horeta tapat a pell amb un paper de film.

4- Formam les bolletes d’una mida que estigui bé per menjar-se-les d’una bocinada i les arrebossam amb els pistatxos trossejats.

Què trobau? Fàcil, no?

Si les provau de fer ja em contareu.

Besades a tots!

Entrades Anteriors

També et pot interessar...

No hi ha Comentaris

Deixa un comentari

Translate »